Ηλεκτρονική Έκδοση

«Μ' αρέσει να μιλάω για την αγάπη που θα έρθει»

Η Βασιλική Καρακώστα στον Άγιο Δημήτριο

Στις 20 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 9μμ.

Με την εμφάνιση της στο Φεστιβάλ Αγίου Δημητρίου στις 20 Σεπτεμβρίου κλείνει τον κύκλο των καλοκαιρινών της συναυλιών η Βασιλική Καρακώστα. Μετά από έναν περίπατο στην Ελλάδα που περιελάμβανε επιλεγμένους σταθμούς η αγαπημένη ερμηνεύτρια του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ρίχνει την αυλαία της περιοδείας της με μια φορτισμένη συναυλία αφιερωμένη εξαιρετικά στους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Μάλιστα πρόκειται για μια συναυλία-πρόσκληση από τη Βασιλική προς το κοινό να έρθει να την ακούσει από κοντά και μαζί να χαρούν αυτή τη βραδιά, λίγο πριν το καλοκαίρι δώσει τη σκυτάλη στο φθινόπωρο.

Με γεμάτες τις μπαταρίες της από τη θετική ενέργεια που της επεφύλαξε το εκτός Αθήνας κοινό, που ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερο τη μεγάλη αυτή φωνή, η Βασιλική έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικά προσεγμένο πρόγραμμα για τη συναυλία της στις 20 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Δημήτριο.

Θα παρουσιάσει παραδοσιακά από το «Τζιβαέρι» και το «Τώρα τα πουλιά», ως τα «Μαύρα μάτια μαύρα φρύδια» του Μάρκου Βαμβακάρη αλλά και την " Αστροπαλιά” τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της «Η σβούρα και άλλες ιστορίες» σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, για να απογειώσει στη συνέχεια με την ερμηνεία της τον «Κηπουρό» του Παύλου Παυλίδη και να περάσει στα «Επικίνδυνα» τραγούδια του δεύτερου προσωπικού της δίσκου του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη.

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού που κινείται με άνεση σε διαφορετικά μεταξύ τους είδη, μπορεί με τη δωρική φωνή της να αναδεικνύει τα δημοτικά, παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια που αποτελούν το βίωμα της, αλλά και ηλεκτρικές συνθέσεις που γράφτηκαν ειδικά για εκείνη. Από τη μία το λαούτο, η γκάιντα και το βιολοντσέλο και από την άλλη η ηλεκτρική κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα, με τη Βασιλική Καρακώστα να τα ενώνει αρμονικά με την ευαισθησία και τη δυναμική της ερμηνείας της.

Μετά το πέρας της καλοκαιρινής της περιοδείας η Βασιλική Καρακώστα θα ασχοληθεί αναπόσπαστη με την ηχογράφηση των τραγουδιών του επόμενου δίσκου της, στον οποίο επιφυλάσσει και μια ευχάριστη έκπληξη για το κοινό της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Συναυλίες/Παρτι