Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευρώπη από χρυσό...

Η UEFA ανακοίνωσε τα ποσά που θα μοιραστούν οι ομάδες που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Λεφτά υπάρχουν για το ποδόσφαιρο... καθώς η UEFA ανακοίνωσε τα ποσά που θα μοιράσει και πάλι στις ομάδες που συμμετέχουν στις δύο διοργανώσεις της και δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Τη μερίδα του λέοντος έχει ξανά το Champions League, με τις ομάδες να μοιράζονται 55 εκατ. ευρώ στην πρώτη φάση των 32  της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα οι ομάδες που θα βρεθούν στους «16» έχουν εξασφαλισμένα επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές που θα περάσουν στα προημιτελικά θα βάλουν στα ταμεία τους άλλα  3,9 εκατ. ευρώ. Όσο αφορά τις τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν στα ημιτελικά , αυτές θα εισπράξουν ως Bonus 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής του μεγάλου τελικού θα πάρει 10,5 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος 6,5 εκατ. ευρώ.
 
Από ελληνικής πλευράς, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός  έχει εξασφαλισμένα 8,6 εκατ. ευρώ συν το market pool, ενώ θα παίρνει 1 επιπλέον εκατ. για κάθε νίκη και 500.000 για κάθε ισοπαλία. Όσο αφορά το Europa League, οι τρεις εκπρόσωποι μας Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας, το ποσό είναι μεν μικρότερο, αλλά όχι ευκαταφρόνητο. 
 
Συγκεκριμένα, οι τρεις Ελληνικές ομάδες θα λάβουν από 1,3 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή τους στους ομίλους, ενώ 200.00 και 100.000 ευρώ είναι το «δώρο» για κάθε νίκη και ισοπαλία αντίστοιχα. Αν σε αυτά υπολογίσουμε και το market pool, το ποσό ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, ενώ το ίδιο ισχύει και σε ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Europa League
Ποδόσφαιρο
Τσάμπιονς Λιγκ
UEFA