Ηλεκτρονική Έκδοση

Δουλειά τις Κυριακές: Ικανοποίηση συνδικάτων για την απόφαση του ΣτΕ

«Ανάχωμα στις δόλιες διώξεις η απόφαση του ΣτΕ για τα καταστήματα», σχολιάζει η ΓΣΕΕ.

Η εργατική συνομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι: "Μπορεί μέσω του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές να επιχειρείται να μπει λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να σταλούν στην ανεργία ακόμη περισσότεροι εμποροϋπάλληλοι και να αυξηθεί τον τζίρο των μεγάλων καταστημάτων και των πολυεθνικών, η απόφαση του ΣτΕ όμως αποτελεί ανάχωμα στις δόλιες επιδιώξεις. 

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο έπραξε το αυτονόητο απαγορεύοντας τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, κρίνοντας ότι η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει τις αρχές του ίσου ανταγωνισμού καταστρέφοντας τις μικρές επιχειρήσεις και καταστρατηγεί το δικαίωμα του ελεύθερου χρόνου, της οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

Είναι παράλογο και επικίνδυνο η κυβέρνηση να αγνοεί την κοινή θέση όλων των εμπλεκόμενων στο εμπόριο ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ-ΟΙΥΕ οι οποίοι εξ αρχής τάχθηκαν κατά του ανοίγματος των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές. Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ένας αγώνας που θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απαγόρευση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων".

Κριτική στη ΓΣΕΕ

Για το θέμα της εργασίας τις Κυριακές, η συνδικαλιστική παράταξη της ΓΣΕΕ, ενωτικό μέτωπο ισχυρών εργατικών συνδικάτων (ΕΜΕΙΣ) προσεγγίζει τις εξελίξεις με το εξής σκεπτικό: "Το ΣτΕ με την απόφαση του για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, δικαίωσε την ομόφωνη θέση των εργαζομένων στο εμπόριο, των μικρομεσαίων εμπόρων και επιχειρηματιών και των Ενώσεων Καταναλωτών για το δικαίωμα της αργίας της Κυριακής.

Πάνω απ’ όλα όμως δικαίωσε τη κοινή λογική και το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» κόντρα στις απαιτήσεις της τρόϊκας, της κυβέρνησης, των μεγάλων αλυσίδων και των mall. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι συντονισμένοι Αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι, αλλά διαμορφώνουν κλίμα για δικαίωσή μας και στους δικαστικούς αγώνες.

Χαιρετίζουμε τα Εργατικά Κέντρα εκείνα, που κάτω από τον συντονισμό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κινητοποίησαν εργαζόμενους, φορείς και καταναλωτές σε έναν επίμονο Αγώνα κινηματικού χαρακτήρα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Από τους Αγώνες αυτούς, έλαμψε δια της απουσίας της και πάλι η ηγετική ομάδα της Γ.Σ.Ε.Ε., η οποία αρκέστηκε στο δι’ αλληλογραφίας αγώνα με την έκδοση ενός δελτίου τύπου.

Ο αγώνας συνεχίζεται - κανείς αγώνας δεν πάει χαμένος. Εμείς θα νικήσουμε".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Καταστήματα/Ωράριο