Ηλεκτρονική Έκδοση

Άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς

Πειθαρχική δίωξη σε Καρντόσο

Κίνδυνο τιμωρίας αντιμετωπίζει ο ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας αλλά και η ομάδα λόγω ρατσιστικής επίθεσης σε παίκτη της Βέροιας

Πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά, ασκήθηκε στον Οράσιο Καρντόσο για ρατσιστική επίθεση κατά του Ντουμίτρου της Βέροιας, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων που έγινε το Σάββατο (13/9).

Ο Καρντόσο στον αγώνα Βέροια- Κέρκυρα Ο Καρντόσο στον αγώνα Βέροια- Κέρκυρα

Ορατός είναι ο κίνδυνος τιμωρίας κατά του παίκτη της Κέρκυρας, Καρντόσο, αλλά και τις ομάδας έπειτα από την δίωξη που ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Καρρά. Ο λόγος ήταν η ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο παίκτης της Βέροιας, Νικολάο Ντουμίτρου στον αγώνα των δύο ομάδων το Σάββατο (13/9) για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
 
Θυμίζετε πως η Βέροια κατήγγειλε το περιστατικό την Κυριακή (14/9) με ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ ο ΠΣΑΠ έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
 «Ο κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ ΑΟΚ και στον ποδοσφαιριστή της HORACIO CARDOZO για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις του άρθρου 27 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Super League της 13/9/2014 Βέροια-ΑΟΚ)».  
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: 
«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών καταδικάζει , σταθερά και με κατηγορηματικότητα, κάθε μορφή και έκφραση ρατσισμού απο όπου και όποιον και αν προέρχεται. 
 
Ασφαλώς, για κανένα λόγο, δε δεχόμαστε την εμφάνιση φαινομένων ρατσιστικής συμπεριφοράς, ειδικά στα γήπεδα, στο δικό μας χώρο ενώ εξυπακούεται ότι αποδοκιμάζουμε κάθε κίνηση που φανερώνει εκτροπή συναδέλφου μας, καθώς εμείς πάντα πρέπει να αποτελούμε το καλό παράδειγμα.
 
Λάβαμε γνώση της καταγγελίας των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Βέροια για τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Κέρκυρα Καρντόσο. 
 
Ζητήσαμε εξηγήσεις και διευκρινίσεις απο τους συναδέλφους μας, ωστόσο, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όλοι μαζί πρέπει να κρατάμε εκτός ποδοσφαίρου ότι έχει σχέση με τον ρατσισμό, που είναι πρόβλημα σε άλλες χώρες και για κανένα λόγο δεν πρέπει να γίνει και για τη δική μας. 
 
Τέτοιου είδους παρεκτροπές, είναι απαράδεκτες». 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κέρκυρα
Ποδόσφαιρο
Πειθαρχική δίωξη