Ηλεκτρονική Έκδοση

Νέα δίκη για τον Παύλο Αντωνόπουλο

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου

Συμμετείχε σε συγκέντρωση - συνέντευξη Τύπου που απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση, την περίοδο που αναλάμβανε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πλήθος πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο διωκόμενο εκπαιδευτικό.

Με αφορμή την αυριανή δίκη (από αναβολή) η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση αλληλεγγύης: "Την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, δικάζεται το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Παύλος Αντωνόπουλος με τις ανυπόστατες κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση!

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι Σωματείων και Πολιτικών οργανώσεων στις 8 Ιανουαρίου του 2014 για να καταγγείλουν την απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ελλάδα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου και καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης που διοργανώνεται, την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7, αίθουσα 2). Οι πολιτικές διώξεις με τρομοκρατικό χαρακτήρα θα απαντηθούν από ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα".

 

Και η ΟΛΜΕ
 
"Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Παύλο Αντωνόπουλο, εκπαιδευτικό, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρώην μέλος της ΟΛΜΕ , που δικάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, με την κατηγορία ότι «συμμετείχε σε απαγορευμένη διαδήλωση».
 
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε ήδη καταγγείλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συγκέντρωση οργανώσεων και κινήσεων ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, στις 8 Γενάρη 2014.-
 
Ο καθηγητής Παύλος Αντωνόπουλος είχε συλληφθεί δυο ώρες πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων και συνδικάτων διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντες την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει μέσω του Αττικάρχη τη συγκεκριμένη συγκέντρωση.
 
Καταγγέλλουμε για ακόμη φορά κυβέρνηση και ΕΕ, που φτάνουν στο σημείο να καταργούν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα και να συλλαμβάνουν αγωνιστές προσπαθώντας να λυγίσουν το λαό στον αγώνα του ενάντια στην βάρβαρη αυτή η πολιτική.
 
Απαιτούμε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία του συναδέλφου Π. Αντωνόπουλου.
Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη 16/9/14, στα δικαστήρια στη Σχολή Ευελπίδων.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας