Ηλεκτρονική Έκδοση

Μηταράκης: Στα 37 δισ. ευρώ οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι οι νέες επενδύσεις στη χώρα μας ανέρχονται σε 37 δισ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία διαψεύδουν τα περί αποεπένδυσης στην ελληνική οικονομία που ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

«Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων επέστρεψε στον μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης. Το α’ εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται» τόνισε ο Νότης Μηταράκης. 
 
«Παράλληλα», συνέχισε, «η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες».
 
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης απάντησε και στην αναφορά Τσίπρα για  κυβερνητική υπόσχεση μιας παγκόσμιας πρωτοτυπίας, «της ανάπτυξης της οικονομίας σε συνθήκες δημοσιονομικής καταστολής».  Ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι «πράγματι, ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος, ο οποίος όμως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα επιτευχθεί εντός του 2014, καθώς θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ».
 
«Βλέποντας τη συνολική παρουσία, όλοι κατανοούν ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα δεν βγαίνει. Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε ο Νότης Μηταράκης.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
   
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Ανάπτυξης