Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευθύνες για τη φοροδιαφυγή χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο υπ. Οικονομικών

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λίστα Λαγκάρντ

Ειδικά για τη στάση του σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Επικρίσεις στο υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση, γενικότερα, για τη στάση τους σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανεπίσημο σημείωμά του, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών να δημοσιοποιεί πληθώρα οικονομικών στοιχείων και γι' αυτές τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής να μην δίνει στοιχεία (ακίνητα Λονδίνου, σκάφη Ελλήνων υπηκόων με ολλανδική σημαία και άλλες, όπως οι ενδοομιλικές συναλλαγές και το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων».

Για τη «Λίστα Λαγκάρντ» ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι από τις 2.062 περιπτώσεις, ο έλεγχος έχει τελειώσει μόνο σε 25, δηλαδή πέντε το 2013 και 20 το 2014. Η φοροδιαφυγή που έχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, είναι 25 εκατ. ευρώ και οι φόροι που αναλογούν είναι της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι στις 31.12.2015 η «Λίστα Λαγκάρντ» παραγράφεται.

Με βάση και την ενημέρωση που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο ΣΔΟΕ, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «1. ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Εμβάσματα της περιόδου 2009- 2011, 24.710 περιπτώσεις. Το 2013 ελέγχθηκαν μόλις δύο, από τις οποίες εισπράχθηκαν 5 εκατ ευρώ. Αναμένουμε τα στοιχεία για το 2014.

2. OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Περίπου 10.000 offshore εταιρείες υπάρχουν στην Ελλάδα. Το 2013 ελέγχθηκαν μόνο 34. Τα ποσά που βεβαιώθηκαν είναι 40 εκατ. ευρώ. Αναμένονται στοιχεία για το 2014».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αναγκάστηκε, πριν από λίγες ημέρες, να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για να πληροφορηθεί το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ