Ηλεκτρονική Έκδοση

Ιταλία: Υπόσχεση προσλήψεων για 149.000 εκπαιδευτικούς

Από τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι

«Είναι υποχρέωσή μας η πρόσληψη 149.000 εκπαιδευτικών», τονίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφέρθηκε ξανά στην εξαγγελία της κυβέρνησής του για την πρόληψη ενός σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη τριετία. «Με τα ιταλικά δημόσια σχολεία συνεργάζονται 149.000 εκπαιδευτικοί τους οποίους έχουμε υποχρέωση να προσλάβουμε» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το σχολικό συγκρότημα Πίνο Πουλίζι, στο Παλέρμο της Σικελίας. 

Έξω από το δημόσιο αυτό σχολείο περίπου ογδόντα καθηγητές, επιτυχόντες στους διαγωνισμούς για την ένταξή τους στην δημόσια παιδεία οι οποίοι όμως δεν έχουν ακόμη προσληφθεί, αμφισβήτησαν τις υποσχέσεις του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Παράλληλα, την αντίθεσή τους στην πολιτική της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας εξέφρασαν περίπου 50 άνεργοι και εποχικοί εργαζόμενοι.

«Οι προσλήψεις στα σχολεία θα γίνουν στη βάση πραγματικών προσόντων και με αξιοκρατία. Η χώρα μας θα ξαναμπεί στον δρόμο της ανάπτυξης, όχι τόσο χάρη στην επιτυχία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, αλλά αν καταφέρει να δείξει τον πρέποντα σεβασμό στους καθηγητές και δασκάλους, αναγνωρίζοντας τον κεντρικής σημασίας ρόλο τους», είπε ο σαραντάχρονος Ιταλός πρωθυπουργός. 

Ο Ρέντσι αναφέρθηκε, ορμώμενος από το γεγονός πως το σχολείο έχει πάρει το όνομά του από έναν καθολικό ιερωμένο ο οποίος είχε αναπτύξει σημαντική δράση εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος και για να δοθεί διέξοδος στους νέους πριν δολοφονηθεί από τη μαφία το 1993, στο ακόμη πολύ έντονο πρόβλημα της εγκληματικότητας στην Κάτω Ιταλία.

Ο Ρέντσι τόνισε ότι «η κυβέρνησή του θα καταπολεμήσει την μαφία αρχίζοντας από το σχολείο και δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρις ότου το οργανωμένο έγκλημα ηττηθεί οριστικά». «Η μαφία δεν είναι ισχυρή μόνον στον ιταλικό Νότο, αλλά και στον Βορρά, λόγω των οικονομικών της διασυνδέσεων. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να την αναγκάσουμε να υποκύψει», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία