Ηλεκτρονική Έκδοση

Στοπ στην ανακατασκευή της Λεωφόρου

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε παράνομη την επιχορήγηση των 7 εκατομμυρίων που έχει δεσμεύσει η Περιφέρεια Αττικής για την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαΐδης». Μόνο με παρέμβαση Δούρου αλλάζει η επανεξετάζεται η απόφαση.

Το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έβαλε «βόμβα» στα θεμέλια της ανακατασκευής του «Απόστολος Νικολαΐδης» πριν καν ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης από τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς έκρινε ως παράνομο το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που έχει χορηγηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Το συγκεκριμένο κονδύλι που είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, είχε διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προέλεγχο, με το 6ο θερινό κλιμάκιο υπό την Ευαγγελία Σεραφή να κρίνει «παράνομο και αντίθετο στο δημόσιο συμφέρον», ενώ παράλληλα παραβιάζεται η αρχή της οικονομικότητας. Οι λόγοι της απόρριψης της είναι δύο, σύμφωνα με το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 
Πρώτον κρίνεται παράνομη η παροχή δημοσίου χρήματος σε ένα αθλητικό σωματείο ώστε να ανακατασκευάσει τις εγκαταστάσεις του και δεύτερον εφόσον έχει προγραμματιστεί μετά από μια πενταετία να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, δεν υφίσταται λόγος να δαπανηθούν κρατικοί πόροι για την ανακαίνιση του υπάρχοντος. 
 
Μετά την εξέλιξη αυτή την απόφαση μπορεί να προσβάλει μόνο η Περιφέρεια Αττικής  οπότε έχει ενδιαφέρον η στάση της νέας Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου. Το δεδομένο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει έντονα, καθώς τόσο η ΠΑΕ όσο και ο Ερασιτέχνης  έχουν ήδη αρχίσει να βάζουν μπρος τα σχέδια για την ανάπλαση της Λεωφόρου και την παραμονή της ομάδας στη φυσική της έδρα
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ελεγκτικό Συνέδριο
Αθλητικές εγκαταστάσεις
Παναθηναϊκός