Ηλεκτρονική Έκδοση

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία

Δόνηση 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα βορείως του Τόκιο και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι ούτε έχει αναφερθεί καμιά ζημιά. Από την πλευρά τους οι εταιρείες πυρηνικής ενέργειας ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στους τρεις πυρηνικούς σταθμούς τους στην ανατολική Ιαπωνία.

Αξιωματούχος της Japan Atomic δήλωσε πως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο σταθμό Τοκάι Νταϊνί, δυναμικότητας 1,1 γιγαβάτ, ο οποίος είναι κλειστός από το Μάιο του 2011. Εκπρόσωπος της Tepco δήλωσε ότι δεν καταγράφηκαν προβλήματα στο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊίτσι, ο οποίος καταστράφηκε από το σεισμό του Μαρτίου 2011, ούτε στο σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊνί, ο οποίος παραμένει κλειστός από το Μάρτιο του 2011.
 
Η πρώτη ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή αρχικά γύρω στις 12:30 το μεσημέρι τοπική ώρα (06:30 το πρωί ώρα Ελλάδας) και ακολούθησε για δέκα δευτερόλεπτα μια σειρά πολύ ισχυρών δονήσεων.Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια, μεταξύ των οποίων αυτά των τρένων υψηλής ταχύτητας (Σινκάνσεν) που συνδέουν το Τόκιο με τη νομαρχία της Φουκουσίμα, διακόπηκαν αμέσως για να ελεγχθούν οι γραμμές, όμως η κυκλοφορία σύντομα αποκαταστάθηκε.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιαπωνία
Σεισμοί