Έντυπη Έκδοση

Ψάχνουν εναλλακτική... έξοδο

Ψάχνει εναγωνίως απάντηση στις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα η κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι, άλλη μία φορά, μετά τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει την πρωτοβουλία των κινήσεων και -πλέον- μπορεί να διαμορφώνει την ατζέντα με αέρα κόμματος προ των πυλών της εξουσίας. Τρέχουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσουν μέτρα με κοινωνικό πρόσημο.

Enet,gr Enet,gr Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αναζητεί εναλλακτικές διεξόδους, βλέποντας ότι δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρ' ότι ο πρωθυπουργός επιμένει να δηλώνει αισιόδοξος για την εξασφάλιση των 180, διόλου τυχαία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αίφνης ανακάλυψε την ανάγκη για εκλογή Προέδρου με «εθνική συναίνεση». Ταυτόχρονα, ο Ευ. Βενιζέλος ανοίγει θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου, κίνηση που -εφ' όσον προχωρήσει- αποτελεί προεξόφληση ομολογίας ήττας στις επερχόμενες κάλπες, όπως και ύστατης προσπάθειας για πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που στοχεύει σε αυτοδυναμία.

Η πολιτική αρρυθμία στο στρατόπεδο της συγκυβέρνησης είναι πλέον φανερή, την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φωνές και τα μηνύματα περί επίσπευσης των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή. Σε αυτό το σκηνικό, και στη συνέχεια της εμφάνισης του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις, η κυβέρνηση έσπευσε να κάνει επίδειξη «γενναιοδωρίας» με σιωπηρό πάγωμα των κατασχέσεων για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ. Τώρα τους θυμήθηκαν. Στοχεύουν σε ανάκτηση μέρους του χαμένου εκλογικού ακροατηρίου στους ελεύθερους επαγγελματίες, που εδώ και καιρό έχουν οδηγηθεί σε τέλμα από την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής στο όνομα της ανάκαμψης.

Το αναπτυξιακό «κρεσέντο» της κυβέρνησης, όμως, μπαίνει και στο στόχαστρο του WWF. Στην ετήσια έκθεσή του διαπιστώνει υποβάθμιση του δασικού χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, αλλά και νομιμοποίηση παρανομιών με τις διαδικασίες επίκλησης του κατεπείγοντος για την υλοποίηση καθυστερημένων μνημονιακών δεσμεύσεων. Η κυβέρνηση εμφανίζεται άλλη μία φορά μετεξεταστέα στο περιβάλλον, αλλά το πρόβλημα είναι πιο σημαντικό. Με τις αποφάσεις της έρχεται να καταστρέψει κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Κύριο άρθρο