Έντυπη Έκδοση

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Ψέματα και αλήθειες

«Δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα εν μια νυκτί», απολογήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο συνέδριο, με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση», που συνδιοργάνωσαν οι «International New York Times» και η «Καθημερινή». Μία ομιλία διανθισμένη με έμμεσες επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, στην οποία ήταν εμφανές το άγχος του πρωθυπουργού να παρουσιάσει εαυτόν ως τη μόνη υπεύθυνη και δημοκρατική επιλογή, κουνώντας ταυτόχρονα το δάκτυλο στους πολίτες που δεν καταλαβαίνουν τι προσφέρουν οι μεταρρυθμίσεις.

Ενώ η σημείο προς σημείο απάντηση του Μαξίμου στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ακόμη αναμένεται, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού: «Καταπολεμούμε τα ψέματα με την αλήθεια. Κάνουμε μεταρρυθμίσεις, θεσπίζουμε την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή. Δεν μπορούμε να τα διορθώσουμε όλα εν μια νυκτί. Πρέπει κατ' αρχήν να καταλάβουν οι άνθρωποι τι προσφέρουν οι μεταρρυθμίσεις. Απαιτείται χρόνος». Εκτίμησε επίσης ότι «τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση» θα υποχωρήσουν ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, καθώς παρά τα «δίκαια παράπονα» ο λαός δεν αγκάλιασε τους εκφραστές τους. «Δεν θα υπάρξει Δημοκρατία της Βαϊμάρης για την Ελλάδα», δήλωσε.

Στο πνεύμα της δικής του ομιλίας στη ΔΕΘ πριν από μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό της διετίας και τα έβαλε με τους «εχθρούς των μεταρρυθμίσεων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Νέα Δημοκρατία