Έντυπη Έκδοση

Στη Βουλή από ΔΗΜΑΡ οι δηλώσεις Λαγκάρντ

Στη Βουλή φέρνει η ΔΗΜΑΡ τα όσα συγκλονιστικά δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, περί απειλών εναντίον της, ενώ μέχρι χθες δεν υπήρχε καμία επίσημη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ ερωτηθείσα σχετικά με την ομώνυμη λίστα αποκάλυψε: «Καλύτερα να μη λέω πολλά για το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Οι βουλευτές του κόμματος Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, στην οποία αφού αναφέρουν ότι οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ παραπέμπουν περισσότερο σε πλαίσιο άνομων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου, ζητούν να μάθουν:

Είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα και αν ναι, έχουν επιληφθεί η ελληνική Δικαιοσύνη και όλες οι άλλες αρμόδιες αρχές;

Εάν όχι, προτίθεστε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ζητήσετε τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση της βασιμότητας των πρωτοφανών καταγγελιών από την κ. Λαγκάρντ; Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Βουλή