Έντυπη Έκδοση

Στη φυλακή παραμένει η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Στη φυλακή θα παραμείνει τελικά η Αρετή Τσοχατζοπούλου, καθώς χθες το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δεν έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισής της. Δεύτερη φορά η κόρη του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυηνας, Ακη Τσιχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος (νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), βρέθηκε χθες στο δικαστήριο ζητώντας την αναστολή της ποινής της, δίχως αποτέλεσμα.

Κι αυτό παρά το γεγνός ότι ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε κατά τη διαδικασία την αποφυλάκισή της, επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους. Οπως ανέφερε, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, εκ των οποίων ένα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το δικαστήριο, όμως, δεν έκανε δεκτό το εισαγγελικό σκεπτικό, απορρίπτοντας την αίτηση κατά πλειοψηφία (3 προς 2). Το επόμενο ραντεβού της Αρετής Τσοχατζοπούλου με την ελληνική Δικαιοσύνη έχει προσδιοριστεί στις 10 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το «μαύρο πολιτικό χρήμα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ