Έντυπη Έκδοση

Ο καθαρισμός των ρεμάτων κατόπιν πνιγμού 49χρονου

Σε καθαρισμό των ρεμάτων προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά μετά το θάνατο ενός ανθρώπου μέσα στα ορμητικά νερά χειμάρρου, κατά τη διάρκεια ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε την κεντρική Μακεδονία. Ο 49χρονος πατέρας, μαζί με τον 19χρονο γιο του, επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από το χείμαρρο, στην αγροτική περιοχή του Δρυμού, του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

 Ο πρώτος ανασύρθηκε νεκρός, ενώ ο δεύτερος απεγκλωβίστηκε σώος από πυροσβέστες, 15 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, και μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Ο 49χρονος πρόλαβε να τηλεφωνήσει σε υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου δίνοντας λανθασμένο στίγμα της θέσης του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προσέγγισή του από τα συνεργεία, σύμφωνα με το δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος. Διαβεβαίωσε δε ότι οι υπηρεσίες του δήμου παραμένουν σε ετοιμότητα και ότι έχει επιστρατευθεί όλος ο μηχανισμός για την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης στον πρώην δήμο Μυγδονίας, αλλά και στον πρώην δήμο Καλλιθέας.

Ο δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει χαρτογράφηση της κατάστασης των ρεμάτων, έτσι ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους.

Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου εφιστά την προσοχή στους πολίτες του πρώην δήμου Καλλιθέας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που ήδη προκάλεσε η προχθεσινή νεροποντή και εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων μέσω της γέφυρας της Φιλαδέλφειας και μέσω της κτηνοτροφικής διάβασης του Γαλλικού ποταμού, στο ύψος του Πενταλόφου. Καθίζηση έχει υποστεί ο δρόμος που οδηγεί από τον Μονόλοφο στη νέα εθνική οδό, στο ύψος του Δρυμού, και παραμένει κλειστός έπειτα από σχετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, που έκρινε ότι η διέλευσή του είναι επικίνδυνη.

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στα χωριά Μονόλοφος και Μεσαίο. Η κακοκαιρία έπληξε επίσης τις περιοχές της Λητής και του Μελισσοχωρίου.

Κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχθηκε συνολικά 85 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχής βοήθειας, κυρίως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς. Στην επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των δύο ανδρών, στην αγροτική περιοχή του Δρυμού Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν 8 πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Θεσσαλονίκη