Έντυπη Έκδοση

«Λάδι» ο Σαραντόπουλος για μη καταβολή δεδουλευμένων

Με ένα αντεργατικό σκεπτικό, που δεν «ακουμπά» μόνο τον κλάδο των ΜΜΕ, το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας απάλλαξε από την κατηγορία της μη καταβολής δεδουλευμένων σε 50 δημοσιογράφους για την περίοδο Φεβρουαρίου-Δεκεμβρίου 2011, τον εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κώστα Σαραντόπουλο και ακόμη δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου με σύμφωνη εισαγγελική εισήγηση, έκρινε πως το επίμαχο διάστημα η εφημερίδα δεν εκδιδόταν (σ.σ. σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2010), άρα ο εργοδότης δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλλει μισθούς, αφού οι εργαζόμενοι... «δεν παρήγαγαν έργο».

Πάντως, η πρωτοφανής αυτή δικαστική απόφαση ήλθε ύστερα από δύο άλλες κρίσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με τις οποίες έχει απορριφθεί αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας. Σε αυτές αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η εταιρεία «Εκδόσεις Απογευματινή Α.Ε.» είχε «αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων, αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζομένους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη
Δικαστικό ρεπορτάζ
TV & Media
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Εργασιακά θέματα