Έντυπη Έκδοση

ΑΚΥΡΗ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Και πάλι έκπτωτος ο Χρονόπουλος

Με απόφαση-«βόμβα» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου ακύρωσε χθες την εκλογή ως δημάρχου της Ζαχάρως τού πρώην αστυνομικού Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την οριακή πλειοψηφία του 50,47% έναντι της παράταξης του γιατρού Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την 274/2014 απόφασή του, που ελήφθη αργά σήμερα το μεσημέρι, έκρινε ως άκυρη την υποψηφιότητα του Πανταζή Χρονόπουλου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς αυτός είχε κριθεί κατά την προηγούμενη θητεία του ως έκπτωτος με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς και των αμετάκλητων καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος του.

Η απόφαση του δικαστηρίου καταργεί το δικαίωμα του κ. Χρονόπουλου να είναι δήμαρχος -κι ας έχει ορκιστεί- και είναι θέμα χρόνου ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να τον κηρύξει με νέα διαπιστωτική πράξη έκπτωτο δεύτερη φορά. Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή, ενώ κατά αυτής μπορεί να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ και από τις δύο πλευρές.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την ίδια απόφασή του απέρριψε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το δεύτερο αίτημα της προσφυγής του κ. Αλεξανδρόπουλου για την ακύρωση ολόκληρου του συνδυασμού του κ. Χρονόπουλου. Αυτό έγινε με οριακή πλειοφηφία 2 προς 1, καθώς εκ των δικαστών ο κ. Χρήστος Κούλης, με τεκμηριωμένο αιτιολογικό, είχε την άποψη ότι ο συνδυασμός του κ. Χρονόπουλου έπρεπε να ακυρωθεί και να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στη Ζαχάρω χωρίς τη συμμετοχή του συνδυασμού.

Την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου επιβεβαίωσαν ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι νομικοί του σύμβουλοι, οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρείται μονόδρομος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση, εκτός της υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου, και ολόκληρου του συνδυασμού του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση