Έντυπη Έκδοση

Πρόγραμμα για στέγαση και επανένταξη από το υπουργείο Εργασίας

Πιλοτικό πρόγραμμα για τη στέγαση και επανένταξη 1.200 ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, παρουσίασε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου με στόχο την ταυτόχρονη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης αναζητεί το υπουργείο Εργασίας Λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης αναζητεί το υπουργείο Εργασίας Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 9,4 εκατ. ευρώ που προέρχονται από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος, απευθύνεται σε:

* οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Υπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων,

* οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ή τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας, άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν.

Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2014-2020», το οποίο θα περιλαμβάνει διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και υπηρεσίες κοινωνικής επανένταξης και θα απευθύνεται σε 165.000 άτομα που αντιμετωπίζουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ, υπεβλήθη στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ ή FEAD) και εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας, μέσω της διασύνδεσής του με το πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα διανέμει στοχευμένα υλική βοήθεια και θα παρέχει συνοδευτικές δράσεις στήριξης και ενδυνάμωσης στα μέλη 62.000 νοικοκυριών, που αντιστοιχούν σε 165.000 άτομα, καλύπτοντας το 1,7% του πληθυσμού και συμβάλλοντας κατά 36% στον εθνικό στόχο μείωσης της φτώχειας.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να επιτευχθεί σε τοπικό επίπεδο μέσω Τοπικών Κοινωνικών Συμπράξεων, οι οποίες θα έχουν την ευθύνη ταυτοποίησης των ωφελουμένων και διανομής - παρακολούθησης της υλικής βοήθειας και παροχής των συνοδευτικών υπηρεσιών.

Το υπουργείο θα στηρίξει, επίσης, τη διαμόρφωση από τους κοινωνικούς εταίρους ενός ενιαίου μηχανισμού συντονισμού, καταγραφής και αξιολόγησης των δωρεών, με τη μορφή Συστήματος Συντονισμού Δωρεών (ΣΣΔ), μέσω των οποίων θα εξασφαλισθεί συστηματική αξιοποίηση δωρεών από πολίτες, λοιπούς φορείς και επιχειρήσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Φτώχεια
Αστεγοι
Συνεργασίες/Προγραμματα