Έντυπη Έκδοση

«Ναρκοθετούν τα φωτοβολταϊκά»

Με εγκληματική ανευθυνότητα και αδιαφορία αντιμετώπισαν -διαχρονικά- τα φωτοβολταϊκά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., αναφέρει ο υπεύθυνος του τομέα ενέργειας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

Η κυβέρνηση ναρκοθετεί την αυτοπαραγωγή, καθώς αρνείται να υιοθετήσει μέτρα που θα ενισχύσουν τη διείσδυση των ΑΠΕ (μέσω του netmetering-συμψηφισμού) στο ενεργειακό μείγμα της χώρας με ωφέλεια για τους πολίτες, αφού δεν απαιτείται καμία οικονομική ενίσχυση, τονίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας. Επίσης, θέλοντας να κρύψει τα εγκληματικά λάθη στην τιμολόγηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η περίσσεια της αυτοπαραγωγής θα πιστώνεται στον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και όχι στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), όπως θα έπρεπε. Η κυβέρνηση αποφάσισε «τον Ιούλιο την ενίσχυση με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των ΒΑΠΕ (Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» δείχνοντας τις πραγματικές της προθέσεις.

Για την κυβέρνηση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πετράκος: «είναι προφανώς προτιμότερο να εγκαθίστανται επιδοτούμενες μεγάλες και βιομηχανικές ΑΠΕ, που αυξάνουν τους λογαριασμούς ρεύματος, από το να ωθήσουν τους πολίτες στην αυτοπαραγωγή, που θα μειώσει τους λογαριασμούς σε βάθος χρόνου». Φ. Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)