Έντυπη Έκδοση

Σε δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια προχωρεί η ΜΕΤΚΑ

Την πρόθεσή της να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τα περιφερειακά αεροδρόμια γνωστοποίησε η ΜΕΤΚΑ, η οποία έχει συστήσει κοινοπραξία με την Corporation America. Σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η εταιρεία, συμφερόντων ομίλου Μυτιληναίου, ανέφερε ότι θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κοινοπρακτικού σχήματος, στο οποίο μετέχει.

Η ΜΕΤΚΑ, το τελευταίο διάστημα, κάνει εμφανή τα σημάδια της στον κλάδο των μεταφορών, καθώς ανέλαβε το σιδηροδρομικό έργο Κιάτο - Ροδοδάφνη, ύψους 227 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων για περίοδο 40+10 ετών (χωρίζονται σε 2 ομάδες).

Στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) επισημαίνουν ότι «αρκετοί από τους συμμετέχοντες θα εκδηλώσουν δεσμευτικό ενδιαφέρον», υποστηρίζοντας ότι «όλα θα κριθούν στο ποιος θα δώσει το μεγαλύτερο τίμημα».

Στο διαγωνισμό μετέχουν οι εταιρείες: η Aeroport De La Cote d'Azur, η κοινοπραξία J&Ρ Αβαξ - Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κοινοπραξία Fraport - όμιλος Κοπελούζου, η σύμπραξη Vinci - Ελλάκτωρ, η κοινοπραξία Corporacion America - ΜΕΤΚΑ και ο όμιλος Advent, οι οποίοι μπορούν να συνασπιστούν μεταξύ τους.

Στην πρώτη ομάδα ανήκουν τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας. Προαιρετικά μπορούν να προστεθούν τρία από τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Αγχιάλου.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια των Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αεροδρόμια
ΜΕΤΚΑ