Έντυπη Έκδοση

Κυβέρνηση καταστροφής

Η αποτυχία Σαμαρά -Βενιζέλου δεν κρύβεται, όπως και η κοινωνική και παραγωγική καταστροφή που έχει συντελεστεί. Την κρίση την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι μικρομεσαίοι. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν βρίσκει και δεν προτείνει άλλη λύση στους τροϊκανούς, αλλά επιβάλλει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό προκαλεί μεγάλη φτώχεια, στους περισσότερους Ελληνες.

Αυξάνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς την ανεργία, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, ξηλώνει το κοινωνικό κράτος.

Η πατρίδα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση, με την κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου.

Ο λαός μας βιώνει τη μεγάλη ανέχεια και ταπείνωση. Είμαστε ένας περήφανος λαός, με μεγάλη προσφορά στη ανθρωπότητα, με πολιτισμό και διαφωτισμό.

Οι Ελληνες ανέδειξαν τον μεγαλύτερο πολιτισμό στην παγκόσμια Ιστορία και την ανθρωπότητα.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τα κόμματα Σαμαρά - Βενιζέλου, συνεχίζουν την ίδια σκληρή και άδικη, για τη μεγάλη πλειοψηφία, πολιτική της λιτότητας, θέλουν να τσακίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα του εργαζομένου και των συνταξιούχων.

Επειδή η κοινωνία αντιστέκεται στην πολιτική τους, δεν διστάζουν να ποδοπατήσουν τη Δημοκρατία και το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να βάλει φρένο στην καταστροφή που βιώνουμε.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ όσα ψεύδη και τεχνάσματα και αν επιστρατεύσουν, έχουν χάσει το ελάχιστο λαϊκό έρεισμα, που τους έχει απομείνει.

Σαμαράς - Βενιζέλος έχουν κάνει το καλύτερο δώρο τους εχθρούς της Δημοκρατίας.

Οι τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια έχουν γίνει κανόνας, τα "δωράκια" στα μεγάλα συμφέροντα έγιναν καθεστώς. Εγιναν ρυθμίσεις που συναντούν τους μεγαλοεκδότες και τους καναλάρχες.

Ο Αλέξης θα ξηλώσει αυτό το άθλιο καθεστώς της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας, θα ανατρέψει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς.

Για τη δημιουργία όμως δημοκρατικού ριζοσπαστικού ρεύματος χρειάζεται συνέχεια και ενδυνάμωση αυτής της προσπάθειας, η οποία εμφανώς προκαλεί αμηχανία αλλά και συνεχή ρήγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να εμποδίσει το δίδυμο Σαμαρά -Βενιζέλου, για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, το ξεπούλημα των αιγιαλών, την προστασία των δασών, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και διαμόρφωσαν σε κοινωνικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο ένα κοινό πεδίο συζήτησης και δράσης. Η συμμετοχή κοινωνικών φορέων, οργανώσεων, αλλά και κομμάτων δείχνει το εύρος της προσπάθειας και αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη απήχηση.

Πιστεύω στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση της καταστροφής».

Κώστας Κουφός

Αρτα

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν