Έντυπη Έκδοση

Συμφωνία ΚΑΕ ΠΑΟ με στοιχηματική εταιρεία!

Αν μας ζητούσαν σήμερα να βάλουμε... στοίχημα για το αν θα ξεκινήσει στην ώρα του το φετινό πρωτάθλημα της Α1, θα ποντάραμε στο «όχι». Βλέπετε, η μπασκετική λίγκα ισορροπεί από χθες σε ένα τεντωμένο σχοινί και είναι έτοιμη να καταρρεύσει, καθώς η ΚΑΕ Παναθηναϊκός άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τη συμφωνία της με την ιδιωτική διαδικτυακή στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.gr, σπάζοντας ουσιαστικά το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ.

Για τους «πράσινους» η χορηγική συμφωνία -η διάρκεια της οποίας δεν έγινε γνωστή, αν και δεν είναι το μείζον θέμα- είναι μια χαρά deal, όπως ανακοινώθηκε χθες και από τις δύο πλευρές, όμως «θίγεται» άμεσα ο ΕΣΑΚΕ και το πρωτάθλημά του, αφού μέχρι πρότινος και για πολλά πολλά χρόνια βασικός χορηγός ήταν ο κρατικός ΟΠΑΠ, που ήταν και ο βασικός χρηματοδότης των 12 εκ των 14 ομάδων της Α1, μιας και οι «αιώνιοι» δεν... εξαρτιόνταν από τα χρήματά του.

Ο ΟΠΑΠ από τα τέλη της προηγούμενης σεζόν είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση-απόφασή του να προχωρήσει σε δραστική μείωση της τάξης του 50% στη χορηγία του προς το πρωτάθλημα της Basketleague ΟΠΑΠ, όπως λεγόταν, όμως πλέον, μετά την αποχώρηση του Νο1 brand name της λίγκας, του νταμπλούχου Παναθηναϊκού, το 50% αναμένεται να γίνει... μηδέν. Στον ΕΣΑΚΕ επικρατεί με μία λέξη πανικός, στις ομάδες δε... απόγνωση, αφού αν χάσουν τα 200-300 χιλιάδες ευρώ που έπαιρναν κατά μέσον όρο το χρόνο από τον ΟΠΑΠ, ποσόν που με τη μείωση του 50% θα γινόταν... 100-150 χιλιάδες, απλά χάνονται. Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν, η κλήρωση είναι προγραμματισμένη να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα και το κλίμα μόνο καλό δεν είναι, ενώ η 1η αγωνιστική έχει προγραμματιστεί σε λιγότερο από ένα μήνα και πλην των χρημάτων της Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες δεν έχουν κανένα άλλο εγγυημένο έσοδο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μπάσκετ
Παναθηναϊκός
Αθλητικό ρεπορτάζ