Ηλεκτρονική Έκδοση

Συντάξεις μετά θάνατον για 3.423 υπαλλήλους του Δημοσίου

Την καταβολή συντάξεων, συνολικού ύψους 64,4 εκατ. ευρώ, σε 3.423 συνταξιούχους του δημοσίου μετά θάνατον κατέγραψε η απογραφή που πραγματοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι από το παραπάνω ποσό έχουν ανακτηθεί μέχρι σήμερα 42,2 εκατ. ευρώ και για τα υπόλοιπα 22,2 εκατ. ευρώ η διαδικασία αναζήτησης συνεχίζεται για τους κληρονόμους και τους συνδικαιούχους μέσω των κατά τόπους ΔΟΥ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον έλεγχο των περιπτώσεων των θανόντων συνταξιούχων, διαπιστώθηκαν 358 περιπτώσεις, με αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά άνω των 30.000 ευρώ. Για τις περιπτώσεις αυτές έχει σχηματιστεί δικογραφία 1.439 σελίδων, η οποία έχει διαβιβαστεί στους αρμόδιους εισαγγελείς και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Ενώ, σε άλλες περιπτώσεις, έχει οριστεί δικάσιμος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταβολής σύνταξης στην Καρδίτσα για το διάστημα από το 2000 έως τον Ιούλιο του 2012 ύψους 167.189 ευρώ. Ο πραγματικά δικαιούχος συνταξιούχος είχε πεθάνει από τις 10-9-2000.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Μισθοί/συντάξεις