Ηλεκτρονική Έκδοση

“Δεν επιστρέφουμε στα στα ελλείμματα”

Δραγασάκης: Οι προτάσεις μας είναι υπό συνθήκες ισοσκελισμένων προϋπολογισμών

“Δεν επιστρέφουμε στα ελλείμματα” διεμήνυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης ξεκαθαρίζοντας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Τσίπρα από τη ΔΕΘ, ότι “όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται υπό τις συνθήκες ισοσκελισμένων προϋπολογισμών”. “Αυτά που είπαμε είναι ένα μικρό μέρος του προγράμματος, θα έλεγα το πρόγευμα”, δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5.

Όσο για το πως θα χρηματοδοτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέτρα-ανάσα που εξήγγειλε, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση, στάθηκε ιδιαίτερα στην εισπραξιμότητα του ΦΠΑ αναφέροντας πως με βάση τα διαθέσμια στοιχεία στην Ελλάδα θα έπρεπε να εισπράττονται 25 δις αλλά εισπράττονται 15-16 δις. Έτσι, όπως σημειώνει, την ώρα που στην Ευρώπη είναι στο 80% στην Ελλάδα είναι στο 60% και χαμηλότερα. Επομένως, προσθέτει, “αν καταφέρουμε και το κάνουμε 70%, στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση, ξέρετε πόσο είναι αυτό; 2,5 δισ.”.

Σχετικά με τις 300.000 θέσεις εργασίας, που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε ότι δεν είναι όλες οι θέσεις πλήρους απασχόλησης αλλά “προγράμματα-γέφυρες, ώστε να δημιουργήσουμε ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω της οποίας θα αρχίσουν να δημιουργούνται οι θέσεις αυτές”. Χαρακτήρισε έγκλημα το γεγονός ότι μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έγινε και η εξυγίανση για τα κόκκινα δάνεια.

“Αυτό που προτείνουμε εμείς, τον φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων, είναι διότι θέλουμε να ανακουφίσουμε τον κόσμο που φοβάται ή κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, αλλά από την άλλη είναι και μέτρο ανόρθωσης του τραπεζικού συστήματος, για να μπορέσει να λειτουργήσει” είπε.

Σημείωσε ακόμη πως “εμείς, χτίζουμε αξιοπιστία απέναντι στο λαό και για αυτό ακριβώς βάλαμε το μολύβι κάτω και μιλήσαμε για αριθμούς και θα επανέλθουμε. Ακόμη και αν κάναμε κάπου λάθος, δηλαδή υπερτιμήσαμε ή υποτιμήσαμε κάτι, θα το διορθώσουμε και θα το πούμε επίσημα. Προτάσσουμε την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης”.

Το συνολικό κόστος των μέτρων, όπως το κοστολόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 11,3 δισ..

Αναλυτικά:

- Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης: 1,862 δισ.

- Κατάργηση ΕΝΦΙΑ: 2 δισ.

- Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ: 1,5 δισ.

- Πρόγραμμα απασχόλησης: 3 δισ.

- Νέα Σεισάχθεια: 2 δισ.

- Αρχικό κόστος αναπτυξιακής τράπεζας: 1 δισ.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Για το ίδιο θέμα
ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό η κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα
ΥΠΟΙΚ: Στα 17,2 δισ. ευρώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ