Ηλεκτρονική Έκδοση

Έκκληση για ενότητα κατά του συνασπισμού που πολεμά το ΙΚ

Μήνυμα πυρήνων της Αλ Κάιντα στους τζιχαντιστές

Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγκρεμπ (ΑΚΙΜ) και η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) κάλεσαν την Τρίτη τους τζιχαντιστές σε Ιράκ και Συρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά του συνασπισμού που έχει συγκροτηθεί για να πολεμήσει εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Με κοινή ανακοίνωσή τους στο διαδίκτυο, oι δύο οργανώσεις ζητούν από τους «αδελφούς μουτζαχεντίν στο Ιράκ και στο Λεβάντε να σταματήσουν να αλληλοσκοτώνονται και να ενωθούν εναντίον της εκστρατείας των ΗΠΑ και του διαβολικού συνασπισμού τους που μας κατασκοπεύουν όλους».
 
«Μετατρέψτε την απόρριψή της απιστίας σε παράγοντα ενότητας» αναφέρουν η ΑΚΙΜ και η ΑΚΑΧ, απευθυνόμενες στις τζιχαντιστικές οργανώσεις που επηρεάζονται από τις διαφορές μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα, του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα.
 
Το μήνυμα των δύο πυρήνων της Αλ Κάιντα απευθύνεται στη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση που επιδιώκει την ανατροπή του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ και οι αραβικές χώρες - σύμμαχοί τους.
 
Οι δύο οργανώσεις καλούν «όλους εκείνους που πήραν τα όπλα εναντίον του τυράννου Μπασάρ και των παραστρατιωτικών ομάδων που τον στηρίζουν να μην επιτρέψουν να τους ξεγελάσει η Αμερική και να μη γίνουν πιόνια της».
 
Παράλληλα, ζητούν από τις σουνιτικές φυλές του Ιράκ και της Συρίας να «μην ξεχνούν τα εγκλήματα των ΗΠΑ (. . .) και να μην συμμετάσχουν στο συνασπισμό».
 
Η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγκρεμπ και η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο παραμένουν πιστές στον αρχηγό της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο οποίος εμφανίζεται πολύ επικριτικός απέναντι στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισλαμικό Κράτος
Αλ Κάιντα
Για το ίδιο θέμα
Ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους