Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πανικό η κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτίμησε ότι η πολιτική ζωή στη χώρα έχει μπει σε ριζικά νέα φάση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Επισήμανε την τριήμερη καθυστέρηση στην «“με εντολή Σαμαρά” αποδόμηση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το υπουργείο Οικονομικών κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε δυνατότητα πολιτικών πρωτοβουλιών, καθώς «αδυνατεί να συγκροτήσει τεκμηριωμένη απάντηση στη συμπαγή και ρεαλιστική πρότασή» του. 
 
«Οι αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις» στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, «τα αντικρουόμενα και μεγάλα ψέματα είναι ενδεικτικά των αδιεξόδων που βιώνουν οι εμπνευστές και εφαρμοστές του ΕΝΦΙΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.
 
Όλα αυτά, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πανικό και όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».
 
Για το θέμα του εκλογικού νόμου, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η ανακίνησή του, και το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη ζητούν να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. 
 
«Η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αγκαλιάζει και εμπνέει ολοένα και ευρύτερα στρώματα πολιτών. Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις  κάλπες. Η κυβέρνηση των ηττημένων της ευρωκάλπης δεν μπορεί και δε δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα σε καταστροφικά μνημόνια και μη συμφέρουσα για τη χώρα λύση για το χρέος» καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Σαμαράς: Όποιος μιλάει για εκλογές....
ΥΠΟΙΚ: Στα 17,2 δισ. ευρώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
11,3 δισ. τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ
Δραγασάκης: Οι προτάσεις μας είναι υπό συνθήκες ισοσκελισμένων προϋπολογισμών