Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεκάδες νοσηλεύονται στη βόρεια Συρία

Μολυσμένα εμβόλια στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 15 παιδιά

Τουλάχιστον δεκαπέντε παιδιά πέθαναν αφού τους χορηγήθηκαν μολυσμένα εμβόλια κατά της ιλαράς σε περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, στην επαρχία του Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πενήντα παιδιά νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης ή αλλεργικής αντίδρασης μετά τον εμβολιασμό τους στην περιοχή Μάαρετ αλ Νούμαν, στα νότια του Χαλεπιού.

Η μεταβατική κυβέρνηση της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διακόπτει τη δεύτερη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της ιλαράς στο Ιντλίμπ που είχε ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα. 
 
Η εκστρατεία του εμβολιασμού διεξαγόταν από την Μονάδα Συντονισμού Βοήθειας, την πτέρυγα ανθρωπιστικών υποθέσεων του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Συνασπισμού, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο της συριακής αντιπολίτευσης Siraj Press. 
 
Η πρώτη φάση του εμβολιασμού είχε ξεκινήσει πριν από έναν μήνα, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονταν από την ίδια πηγή, ανέφερε η αντιπολίτευση, χωρίς να την κατονομάσει.
 
Ιατρικές πηγές εξέφρασαν την υποψία ότι τα εμβόλια αυτά ήταν ληγμένα ή ότι δεν είχαν αποθηκευτεί σε κατάλληλες συνθήκες.
 
Τα προγράμματα εμβολιασμού έχουν διακοπεί στις περιοχές που δεν ελέγχονται πλέον από την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. 
 
Το 2013 ξέσπασε η πρώτη επιδημία πολιομυελίτιδας στη Συρία μετά από 14 χρόνια.
 
Στις αρχές του 2014 ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι 1,6 εκατ. παιδιά στη Συρία θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της πολιομυελίτιδας, της ιλαράς, της ερυθράς και των μαγουλάδων.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία