Έντυπη Έκδοση

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σε συναίνεση για τον Πρόεδρο

Υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών τάσσεται η ΔΗΜΑΡ, υπενθυμίζοντας την πρόταση του κόμματος για την καθιέρωση απλής αναλογικής. «Πρέπει να καταργηθεί, επειδή παραμορφώνει την αυθεντική βούληση των εκλογέων. Πόσω μάλλον σήμερα που έχουμε μπει πλέον στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας», δήλωσε χθες ο Χρ. Μαχαίρας.

Σχολιάζοντας ο ίδιος την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, διαπίστωσε ότι «επεδίωξε να καλύψει τις απαιτήσεις της κοινής γνώμης, αλλά να ικανοποιήσει ταυτόχρονα και το εσωκομματικό ακροατήριο» και έκανε λόγο για εμφανή διάθεση «οικοδόμησης ενός προφίλ κυβερνησιμότητας». Πιο κριτικός ο γραμματέας του κόμματος, έκανε λόγο για «μετεωρισμό ανάμεσα σε θέσεις ρεαλιστικές και θέσεις οι οποίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν». Ο Θ. Θεοχαρόπουλος θεωρεί ότι το κύριο πρόβλημα είναι η εξεύρεση πόρων. Ερωτηθείς για το διάλογο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ότι «δεν είμαστε ούτε πιο κοντά ούτε πιο μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βρισκόμαστε στις δικές μας θέσεις» (ΝΕΡΙΤ).

Αναφερόμενος στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής, επανέλαβε ότι θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σημείωσε: «Σε ένα περιβάλλον κοινωνικών συγκρούσεων και πολιτικής αστάθειας δεν μπορεί να υπάρχει το κλίμα συναινέσεων που θα οδηγήσει στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ο Χρ. Μαχαίρας εξήγησε ότι ο μόνος τρόπος για να επισπευσθούν οι διαδικασίες είναι να παραιτηθεί ο Κ. Παπούλιας. «Δεν ξέρω αν όσοι υποστηρίζουν τη θέση της επίσπευσης επί της ουσίας τον καλούν να το πράξει, γνωρίζω ωστόσο ότι ο Πρόεδρος έχει δηλώσει πως επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία του», σημείωσε (Σκάι). Δήλωσε ότι ο ίδιος κατανοεί τη σπουδή όσων επιθυμούν «να καθαρίσει το τοπίο» -επισημαίνοντας ότι είναι απολύτως συμβατή και με τις απαιτήσεις των δανειστών- αλλά οι «θεσμικές διαδικασίες δεν είναι λάστιχο για να τις τραβάμε αριστερά ή δεξιά, καταπώς μας συμφέρει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ