Έντυπη Έκδοση

** ΥΠΟΠΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Βεβαιώνουν, αλλά δεν εισπράττουν

Κατώτερη των περιστάσεων σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των «ύποπτων εμβασμάτων του εξωτερικού» εμφανίζεται η κυβέρνηση, αφού τα αποτέλεσμα από τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο Γιώργος Μαυραγάνης στη Βουλή, είναι πενιχρότατα.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε συγκεκριμένα ότι ενώ μέχρι τα τέλη του περασμένου Μαρτίου είχαν επιλεγεί να ελεγχθούν 1.071 υποθέσεις, σήμερα έχουν φτάσει τις 1.343. Γνωστοποίησε επίσης ότι μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί 142,5 εκατομμύρια ευρώ και τόνισε ότι αυξάνεται συνεχώς τόσο ο αριθμός των ελέγχων όσο και τα έσοδα για το κράτος.

Η απάντησή του πάντως και κυρίως τα στοιχεία που προσκόμισε όχι μόνο δεν ικανοποίησαν την Ασημίνα Ξηροτύρη, αλλά οδήγησαν τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στο συμπέρασμα ότι «άλλο πράγμα είναι η πολιτική βούληση που επικαλείται η κυβέρνηση και άλλο πράγμα είναι η αποτελεσματικότητα».

«Αυτά που μπορούμε να εισπράξουμε είναι δύο με τρία δισ. ευρώ», σημείωσε η βουλευτής που, μιλώντας αργότερα με δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι ο αριθμός των εμβασμάτων των Ελλήνων στο εξωτερικό που δεν συμβαδίζουν με τις φορολογικές τους δηλώσεις φτάνουν τις 24.000.

Απαντώντας στον υφυπουργό, επέμεινε ότι η κυβέρνηση διαθέτει ένα επαρκέστατο οπλοστάσιο για τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών και υπενθύμισε στον κ. Μαυραγάνη ότι τόσο εγχώριοι παράγοντες όσοι και ξένοι ζητούν από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα. Η βουλευτής αναφέρθηκε βεβαίως και στις πρόσφατες δηλώσεις Λαγκάρντ διερωτώμενη: «Ξέρετε τι καταδεικνύουν όλα αυτά; Οτι δεν υπάρχει μαφία, αλλά συμφέροντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που σας πιέζουν να μην υπάρξουν αποτελέσματα». Ο κ. Μαυραγάνης απέρριψε τους ισχυρισμούς της. Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση και υπογράμμισε ότι επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου και η ταυτοποίηση των ελεγχομένων. Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Εφορία και φορολογική πολιτική
Κυβέρνηση