Έντυπη Έκδοση

**ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

20 «γαλάζιοι» ζητούν συμψηφισμό των χρεών

Ως ακόμα ένα αίτημα τακτοποίησης εκκρεμών υποθέσεων ερμηνεύεται η ερώτηση 20 «γαλάζιων» βουλευτών, με επικεφαλής τον Ανδρέα Μαρτίνο, προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητούν να υπάρξει συμψηφισμός των υποχρεώσεων των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά του ΣτΕ.

Οι βουλευτές επικαλούνται την απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου η οποία έκρινε ομόφωνα τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων οι οποίες έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 ως αντισυνταγματικές, αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού (ΔΕΘ) για σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών τους με βάση και την απόφαση του ΣτΕ.

Οι υπογράφοντες το κείμενο αναφέρουν ότι οι συνεχείς μειώσεις των μισθών των ενστόλων αλλά και η αναδρομική μείωση των συντάξεών τους από τον Αύγουστο του 2012 έχουν ως συνέπεια να περιέλθουν σε δεινή οικονομική θέση σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύει η χώρα μας.

Προτείνουν να υπάρξει συμψηφισμός των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ κ.ά.) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
Υπουργείο Οικονομικών
Ενστολοι
Βουλή
Μισθοί/συντάξεις