Ηλεκτρονική Έκδοση

Oμπάμα: Εκτός ελέγχου η επιδημία του Έμπολα

Απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια χαρακτήρισε ο Μπαράκ Ομπάμα την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική -που εξακολουθεί να εξαπλώνεται- και προανήγγειλε πιο δυναμικό ρόλο των ΗΠΑ στην καταπολέμησή του. «Ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς αλλά η επιδημία απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση» είπε ο αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνοντας συγκεκριμένα μέτρα.

Επισκεπτόμενος τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα της Τζόρτζια ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι η καταπολέμηση της επιδημίας θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, τόνισε όμως ότι η ιατρική κοινότητα ξέρει πώς να το φέρει εις πέρας"Εάν κάνουμε τα σωστά βήματα μπορούμε να σώσουμε ζωές, όμως πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Δεν επιτρέπεται να χρονοτριβούμε με αυτό το θέμα", υπογράμμισε. 
 
Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε είναι η αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Λιβερία προκειμένου να δημιουργήσουν 17 νέα κέντρα παροχής περίθαλψης, την εκπαίδευση 500 εργαζόμενων και τη δημιουργία αερογέφυρας για την παροχή προμηθειών με ταχύτερους ρυθμούς στις πληγείσες περιοχές. 
 
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.461 ανθρώπους φέτος και απαιτούνται τουλάχιστον 1 δισ.δολάρια για την καταπολέμηση της εξάπλωσής του.
 
(Πηγή: ΒΒC, ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Αφρική
ΟΗΕ
ΗΠΑ