Έντυπη Έκδοση

Ποδηλατόδρομος 27 χιλιομέτρων

Τη δημιουργία μητροπολιτικού ποδηλατοδρόμου ανακοίνωσαν χθες από κοινού ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης και ο δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 11,2 εκατ. ευρώ και μήκους 27 χιλιομέτρων, που θα ξεκινάει από την Κηφισιά, θα διασχίζει την Αθήνα και θα καταλήγει στο Φαληρικό Ορμο, προωθείται σε δύο φάσεις.

Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου από το Γκάζι μέχρι το Φάληρο μήκους 11 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο και είναι έτοιμη η έναρξη των εργασιών.

Το έργο του βόρειου άξονα Γκάζι-Κηφισιά, μήκους 16,5 χιλιομέτρων και κόστους 9 εκατ. ευρώ, ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε σημαντικό βαθμό ωριμότητας, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι μελέτες όσο και η διαβούλευση με τους οκτώ δήμους και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατακυρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Οι ανακοινώσεις υπουργού και δημάρχου συνοδεύθηκαν από την παρουσίαση στοιχείων για την εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου. Αναφέρθηκε ότι κάθε χρόνο πωλούνται από 250 έως 300 χιλιάδες ποδήλατα, τα μισά από τα οποία κυκλοφορούν στην Αθήνα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν με την ευκαιρία της Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, στο πλαίσιο της οποίας από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενείται το 5ο Athens Bike Festival: «Μια γιορτή ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας, που δίνει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε επαφή με την ποδηλατική κουλτούρα που εξαπλώνεται, όπως αναφέρθηκε, με γοργούς ρυθμούς».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Δήμος Αθηναίων