Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΑΛ. ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΑΠΟΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ

1 xρόνο στο χρυσαυγίτη για τις αισχρότητες

Καλαμπούρι, αστεϊσμοί, χαβαλές. Αυτά ήταν τα υπερασπιστικά επιχειρήματα του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αλ. Πλωμαρίτη, για τις αισχρότητες περί σαπουνιών και φούρνων που «ξεστόμισε» στο ντοκιμαντέρ «Το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής», του κινηματογραφιστή Κ. Γεωργούση, το οποίο μετέδωσε το βρετανικό Channel 4.

Ετσι χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας καταδίκασε τον κατηγορούμενο για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου (Ν. 927/79) σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, με αντίστοιχη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία υποστήριξε πως ο Αλ. Πλωμαρίτης «πράγματι εκφράστηκε δημόσια με τρόπο που παρακινούσε σε πράξεις βίας και μίσους κατά ανθρώπων άλλης φυλής».

«Μας έκανε ερωτήσεις επιεικώς γελοίες. Του κάναμε πλάκα, γελούσαμε και έρχομαι κατηγορούμενος εδώ», ανέφερε ο Αλ. Πλωμαρίτης, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε... το άρθρο 5 του Συντάγματος περί προσωπικής ελευθερίας.

Κατηγορούμενος: Στους αριστερούς αναφερόμουν. Εχω φίλους στη γειτονιά που είναι αλλοδαποί.

Εισαγγελέας: Νωρίτερα μας είπατε ότι αναφερόσασταν σε λαθρομετανάστες, κύριε...

Κατηγορούμενος: Γι' αυτούς που κλέβουν μιλούσα, όχι για όλους. Σε ένα καφενείο καθόμουν και έκανα πλάκα και βρέθηκα εδώ. Ούτε έκλεψα ούτε δολοφόνησα.

Οσο για το βιντεοσκοπημένο υλικό, που τραβήχτηκε κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί προϊόν υποκλοπής, καθώς «η συζήτηση δεν ήταν δημόσια, αλλά ιδιωτική», θέση η οποία ήρθε σε αντίθεση με τα όσα είχαν ήδη καταθέσει μάρτυρες, που επίσης εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ και ισχυρίστηκαν ότι η συζήτηση ακουγόταν ακόμη και στο δρόμο.

Μεταξύ των μαρτύρων και ο Γ. Παπαθανασίου, κάτοικος στον Αγ. Παντελεήμονα, ο οποίος κατέθεσε: «Εμείς αστειευόμασταν μεταξύ μας και αυτός μας κατέγραφε. Εγινε ένας χαβαλές, με την καλή έννοια».

Εισαγγελέας: Οταν ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι «θα κάνουν λαμπαντέρ με το δέρμα τους» για ποιους μιλάει; Δεν καταλάβατε;

Μάρτυρας: Προφανώς για τους λαθρομετανάστες, αλλά χωρίς να αναφέρεται σε φυλή ή χρώμα. Δεν ονομάτιζε. Βλέπετε, μένω στον Αγ. Παντελεήμονα...

Εισ.: Κι εγώ μένω στην Κυψέλη, κ. μάρτυρα. Τι σημαίνει αυτό;

Μάρτ.: Ο αλλοδαπός που εργάζεται και είναι οικογενειάρχης, δεν μας ενοχλεί.

Πολ. αγωγή: Αυτός που δεν εργάζεται, δηλαδή, θα πρέπει να γίνει σαπούνι;

Μάρτ.: Τα λέγαμε όλα χάριν αστεϊσμού και μας κατέγραφε ο κ. Γεωργούσης χωρίς να το ξέρουμε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Χρυσή Αυγή