Έντυπη Έκδοση

Και ο καιρός ...τρελάθηκε

Ο... κακός μας ο καιρός βάλθηκε να μας τρελάνει. Την ώρα που στην Κυψέλη έριχνε «τον Θεό με τον Θεό», στην Ελευσίνα δεν είχε πέσει ψιχάλα. Κι όταν στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια οι δρόμοι μετατρέπονταν σε ποτάμια, στον Κολωνό είχε ήλιο.

Δρόμος-ποτάμι χθες στο Χαλάνδρι Δρόμος-ποτάμι χθες στο Χαλάνδρι Η καταρρακτώδης βροχόπτωση άναψε... φωτιές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που μέχρι χθες το απόγευμα είδε δεχθεί περισσότερες από 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, ακόμη και απεγκλωβισμούς οδηγών από Ι.Χ.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις περιοχές του Αμαρουσίου, του Χολαργού, του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, του Αγίου Στεφάνου, της Δροσιάς, της Σταμάτας και της Αθήνας, όπου τα νερά που συσσωρεύθηκαν στους δρόμους εισέβαλαν σε ισόγεια και υπόγεια καταστήματα και σπίτια.

Στον Αγιο Στέφανο είναι θαύμα πως δεν υπήρχαν τραυματίες, όταν η καταιγίδα ξερίζωσε δύο μεγάλα δέντρα. Στη μία περίπτωση στη λεωφόρο Κρυονερίου, μεγάλο πεύκο έπεσε πάνω σε ένα κτήριο και σε άλλη περίπτωση πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Κλήσεις για κοπές δέντρων δέχτηκε σε επτά περιπτώσεις η Πυροσβεστική από Μαρούσι, Αγιο Στέφανο, Διόνυσο, Βριλήσσια, Σταμάτα και Αθήνα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό οδηγών, αφού τα προβλήματα στους δρόμους των βορείων προαστίων και στο κέντρο της Αθήνας ήταν μεγάλα, με δεκάδες αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται από τα ορμητικά νερά.

Κατά τη διάρκεια της «αναμενόμενης» κακοκαιρίας που είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους, δημιουργήθηκαν και ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος στο Καματερό και τις γύρω περιοχές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κλιματικές αλλαγές
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα