Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Ο Γιάννης Αγγελάκας θα εμφανιστεί στις 21.00 στο Θέατρο Βράχων για μια συναυλία. Μια βραδιά «ταξίδι από το ροκ στα ρεμπέτικα, το χιπ χοπ και την ηλεκτρονική μουσική, από τις Τρύπες και την Ταξιδιάρα Ψυχή στο Σαράβαλο, το Σιγά μην Κλάψω και τις διασκευές του Μάρκου Βαμβακάρη». Μαζί του στη σκηνή ο Ντίνος Σαδίκης (μπαγλαμά, κιθάρα), ο Τίτος Καργιωτάκης (ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα), ο Στάθης Αραμπατζής (κιθάρα) και ο Χρήστος Χαρμπίλας (κρουστά, ηλεκτρονικά).

Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Θέατρο Βράχων Ο Γιάννης Αγγελάκας στο Θέατρο Βράχων * Η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, η Γλυκερία και ο Λάκης Χαλκιάς θα συμπράξουν σε μια συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, στο Θέατρο Πέτρας (Νταμάρι Πετρούπολης, Πετρούπολη). Το κοινό θα απολαύσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

* Ο Νίκος Πορτοκάλογλου θα βρεθεί στις 20.30 στο Κηποθέατρο Παπάγου για μια συναυλία κλείνοντας τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις. Το κοινό θα απολαύσει παλαιότερα τραγούδια του καλλιτέχνη αλλά και νέα από την καινούργια δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Λιμάνια Ξένα». Τον τραγουδιστή θα πλαισιώσουν μουσικά ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, ο Χάρης Μιχαηλίδης, ο Αλέκος Βουλγαράκης και ο Θάνος Μιχαηλίδης.

* Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης θα βρεθούν στις 20.30 στον Κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1, Πλάκα, Αθήνα) για μια συναυλία με τίτλο «Σε νέα μονοπάτια». Το πρόγραμμα της βραδιάς θα περιλαμβάνει νέα και παλιά τραγούδια από τις δισκογραφικές τους δουλειές.

* Η ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής «Smyrna» (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) θα εμφανιστεί στις 22.00 στο Χυτήριο για μια συναυλία. Οσοι βρεθούν θα απολαύσουν σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ηπειρο και το Αιγαίο.

* Ο Max Richter παρουσιάζει στις 20.30 το «Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο συνθέτης θα συνοδεύεται από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης φέρνοντας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη λεπτή και ατομική προσαρμογή του έργου του Βιβάλντι ζωντανά, έχοντας αναδιαρθρώσει το έργο με την άρση ενός αριθμού νοτών και αναδιοργανώσει συγκεκριμένα χωρία, προσθέτοντας ηλεκτρονικές συνθέσεις.

* Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ανέβουν στη σκηνή στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας για μια συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2014. Το ιταλικό τραγούδι θα μπλεχτεί με το κρητικό και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει εκτός από παλιές επιτυχίες των δύο καλλιτεχνών και ακυκλοφόρητα κομμάτια.

Τέχνη

* Η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο «Ο Βύρωνας στην Κεφαλλονιά» εγκαινιάζεται στις 20.30 στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Αθήνα). Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 50 ακουαρέλες, τρεις μεγάλες ξυλογραφίες και ένα γλυπτό, όλα από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη, και αφορμή για να πραγματοποιηθεί αποτέλεσε η συμπλήρωση 190 χρόνων από το θάνατο του λόρδου Βύρωνα. Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως 26 Οκτωβρίου.

* Εγκαινιάζεται έκθεση ζωγράφων από την Τασκένδη, στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (οδ. Ηρακλειδών 66, Θησείο) στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Ουζμπεκιστάν που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα. Στην έκθεση συμμετέχουν οι εξής ζωγράφοι: Γιάννης Κάδρας, Ιβάν Κυριακίδης, Κώστας Μπανάσης, Βασιλική Σαργολόγου, Αλέξης Σιαμάνης, Δημήτρης Σιδεράς.

Εκδηλώσεις

* Ξεκινά σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις Γραμμές», που θα διαρκέσει έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας των μαθητών του εργαστηρίου φωτογραφίας «Studio της Οδού Πλαταιών», στις 19.00 στο Vault (Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός). Στη συνέχεια, στις 21.00, θα παιχτεί η παράσταση «Η Κατάρα της Πεταλούδας» (F.G.Lorca) σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου και μια παράσταση devised theatre από τους μαθητές και τους ηθοποιούς του Studio της οδού Πλαταιών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις