Έντυπη Έκδοση

Ενεργοποίηση του Εποπτικού ζητούν Ζούλας-Καρούνος

Βροχή επιστολών προς το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ! Την ενεργοποίηση του οργάνου ζήτησαν τόσο ο αναπληρωτής πρόεδρός του Ανδρέας Ζούλας όσο και το εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Θόδωρος Καρούνος. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι γράφουν στις επιστολές τους.

Εκτός EBU παραμένει η ΝΕΡΙΤ, εκτός Eurovision η Ελλάδα Εκτός EBU παραμένει η ΝΕΡΙΤ, εκτός Eurovision η Ελλάδα Την επιστροφή των Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφου Μορώνη στην ηγεσία της ΝΕΡΙΤ ζητεί ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Ανδρέας Ζούλας. Στην επιστολή του τονίζεται επίσης ότι τα μέλη του οργάνου πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να μην κρύβονται, ήτοι να λάβουν άμεσα θέση για όλα όσα έγιναν, γίνονται και προορίζονται να γίνουν στο Ραδιομέγαρο. Προς ποια κατεύθυνση να τοποθετηθούν όμως; Αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος δεν κρύβει την ανησυχία του για τις διαρκείς παρεμβάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, υποθέτω ότι καταλαβαινόμαστε...

Στη δική του επιστολή ο Θόδωρος Καρούνος (το μοναδικό μέλος του Δ.Σ. που συνεχίζει από την εποχή Προκοπάκη) καλεί τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου να τοποθετηθούν δημόσια για τις παραιτήσεις Μακρυδημήτρη και Μορώνη, με δεδομένα και τα πολυάριθμα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ωμές πολιτικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, καλεί το Εποπτικό Συμβούλιο να εξετάσει τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσιογράφων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ειδικότερα το δεύτερο μέρος αυτής, με δεδομένο ότι σειρά δημοσιευμάτων έθεσαν ζήτημα αξιοπιστίας και ότι το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ δεν έχει ενημερωθεί σχετικά.

Κι ενώ οι Ανδρέας Ζούλας και Θόδωρος Καρούνος αγχώνονται για σοβαρά και θεσμικά ζητήματα, κόσμος και ντουνιάς ιδρώνει για εκείνο εκεί το πανηγυράκι (copyright Μάνος Χατζιδάκις) που το λένε Eurovision. Διότι περνάνε οι μέρες, περνάνε οι ημερομηνίες, παρέρχονται τα deadlines και φως στο τούνελ δεν εμφανίζεται για την ελληνική συμμετοχή. Ως γνωστόν, μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν μόνο οι τηλεοπτικοί οργανισμοί που είναι μέλη της EBU και η ΝΕΡΙΤ δεν το έχει ακόμη αυτό το προνόμιο. Οπότε; Οπότε μπορεί και να μην πάμε βόλτα φέτος στο μεγάλο πάρτι της γηραιάς ηπείρου και μαύρα θα τα βάψουν οι τηλεθεατές.

Υπενθυμίζω ότι στα τέλη του μήνα (26 άντε 27 Σεπτεμβρίου) έχει υποσχεθεί να αποφασίσει η EBU σχετικά με τη συμμετοχή της ΝΕΡΙΤ. Να πει, ρε παιδάκι μου, ένα οριστικό «ναι» ή ένα «όχι» -όσο οριστικά μπορεί να είναι αυτά τα πράγματα. Δεν διαθέτω ούτε την κρυστάλλινη σφαίρα ούτε το κληρονομικό χάρισμα για να σας πληροφορήσω τι ακριβώς θα συμβεί, αλλά μπορώ να σας πω ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάλουν απ' έξω την ουρά τους από το φιάσκο που λέγεται ΝΕΡΙΤ.

Δεν θέλουν να ξέρουν, δεν θέλουν να ακούνε, δεν θέλουν να σχολιάζουν, δεν επιθυμούν να έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο μπάχαλο και σε αυτές τις περιπτώσεις όπως όλοι γνωρίζουμε δεν αλλάζουν εύκολα στάση. Με δυο λόγια; Με δυο λόγια, θα κάνουν τα πάντα για να μην μπλέξουν σε αντιδικίες και καβγάδες και για να μη θεωρηθεί ότι παίρνουν θέση υπέρ κάποιας εκ των αντιμαχόμενων πλευρών. Αυτό σημαίνει αναβολή στην αναβολή σε απλά ελληνικά και αγωνία στην αγωνία για το πολυπληθές κοινό της Eurovision...

Για να καταλάβετε πόσο έχουν τρομοκρατηθεί οι άνθρωποι με τους ένδοξους βυζαντινισμούς του Ραδιομεγάρου, είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε ένα μεγαλοστέλεχος της EBU πρόσφατη επικοινωνία του με παράγοντα της εδώ πλευράς. «Good luck» του είπε, σαν να λέμε δηλαδή ζήσε Μαύρε μου να φας τον Μάη τριφύλλι.

Και μιας και μιλάω για τον Μάη, να σας πω ότι ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ μπορεί κάλλιστα να είναι και ο επόμενος. Υπάρχει ήδη ένα θετικό κλίμα υπέρ του σε ορισμένους κύκλους του Ραδιομεγάρου (καταλαβαίνετε ποιους εννοώ...), που αγωνίζονται να πετάξουν την καυτή πατάτα από τα χέρια τους. Ενδέχεται να επιλέξουν ένα συνταξιούχο διοικητικό υπάλληλο της ΕΡΤ για την προεδρία, άρα μην την αποκλείσετε την παραμονή Μάη στην ηλεκτρική καρέκλα. Κυριακή κοντή γιορτή άλλωστε, μιας και ώς την Παρασκευή πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. κι από εκεί και πέρα αρχίζουν οι ομορφιές με την εξέταση των φακέλων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων της Ευρώπης (EBU)
Eurovision
Επιθεωρήσεις/Ελεγχοι
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
TV & Media
Τηλεόραση