Έντυπη Έκδοση

«ΜΟΛΙΣ» 66 ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΕ 27 ΟΜΑΔΕΣ!

Βασίλειο παρανομίας

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το βασίλειο της παρανομίας. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε άλλη μία φορά στο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας στο οποίο αναφέρεται ότι ύστερα από έρευνα βρέθηκαν 66 πλαστές ενημερότητες σε 27 ομάδες που έχουν αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πρωταθλητές στην παρανομία είναι η Βέροια, η Προοδευτική και ο Ιωνικός, καθώς οι τρεις ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του σχετικού πίνακα με 6 πλαστότητες.

Βέροια - Προοδευτική - Ιωνικός οι «πρωταθλητές»... Βέροια - Προοδευτική - Ιωνικός οι «πρωταθλητές»... Η εισαγγελία αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες εβδομάδες σε κλήσεις φυσικών προσώπων, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κακουργήματα, ενώ θα ελεγχθεί η ευθύνη της Επιτροπής Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ. Σε αυτήν τα τελευταία χρόνια προήδρευαν το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ Αρης Σταθόπουλος και ο πρώην νομικός της σύμβουλος Θόδωρος Κουρίδης. Και οι δύο άνδρες κατέθεσαν προχθές ως ύποπτοι στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι μόνο αρχές Νοεμβρίου του 2013 έκαναν «ντου» στην ΕΠΟ 40 «ράμπο» τους οποίους συνόδευαν ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης - Ανακριτικού - αθλητικός εισαγγελέας, Χάρης Λακαφώσης, ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας και οι αντεισαγγελείς Χαράλαμπος Μασταραντωνάκης, Γιώργος Στεφανάτος! Οι εισαγγελείς έμειναν περίπου 7 ώρες στα γραφεία της ΕΠΟ και έψαχναν να βρουν στοιχεία για τις ακόλουθες καταγγελίες που τους είχαν γίνει: 1) Για τις πλαστές ασφαλιστικές-φορολογικές ενημερότητες επαγγελματικών ομάδων. 2) Την περιβόητη κάρτα υγείας του ποδοσφαιριστή, ένα πρότζεκτ που δεν λειτούργησε, όμως η ΕΠΟ ξόδεψε πάνω από 12 εκατ. ευρώ. 3) Τους «στημένους πίνακες διαιτησίας» που είχε καταγγείλει ο Χρήστος Σάββας, πρώην μέλος της ΚΕΔ. 4) Την εξαγορά ψήφων στις εκλογές των ΕΠΣ Δράμας, Κορίνθου, Ρόδου.

Δέκα μήνες μετά προέκυψαν σοβαρά στοιχεία για τις πλαστές ενημερότητες...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΠΟ
Διαφθορά
Οικονομική Αστυνομία
Εισαγγελία Διαφθοράς
Βέροια
Ποδόσφαιρο
Ιωνικός