Ηλεκτρονική Έκδοση

Διατάχθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Προκαταρκτική έρευνα για τις απειλές σε Λαγκάρντ-Τσίπρα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους.

Στην παραγγελία της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη αναφέρει:
 
«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, καθώς και δημοσιεύματα ηλεκτρονικού Τύπου και παρακαλούμε, ενόψει του περιεχομένου των (δηλώσεις κας Κριστίν Λαγκάρντ, Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και κ. Αλέξη Τσίπρα, αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης), να αναθέσετε σε εισαγγελικό λειτουργό, από τους υπηρετούντες στην υπηρεσία της οποίας προΐστασθε, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεως, στα πλαίσια της οποίας να ενεργηθούν οι αναγκαίες και πρόσφορες ανακριτικές πράξεις, προκειμένου να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους, καθόσον αφορά τις δηλώσεις της προαναφερομένης Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
 
 Η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στους Financial Times, ανέφερε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. 
 
Σε ανάλογη καταγγελία προέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε επιστολή στην κ. Λαγκάρντ και τής ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στις κατά νόμο ενέργειες.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αρειος Πάγος
ΔΝΤ
Για το ίδιο θέμα
Σε σχόλια στο Facebook αποδίδει η Λαγκάρντ τις απειλές