Ηλεκτρονική Έκδοση

Κόσοβο: Δεκαπέντε συλλήψεις για τρομοκρατία

Συνελήφθησαν ο πρόεδρος του κόμματος «Ισλαμικό Κίνημα για την Ενότητα», ο ιμάμης του μεγάλου τεμένους της Πρίστινας, Σεφτσέτ Κρασνίτσι και άλλα δεκατρία άτομα στο Κόσοβο ως ύποπτοι για τρομοκρατία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συλλήψεις στο Κόσοβο ατόμων που κατηγορούνται για δράση στη Συρία και το Ιράκ στις γραμμές των τζιχαντιστών είχαν γίνει και τον Αύγουστο. (ARMEND NIMANI / AFP) Συλλήψεις στο Κόσοβο ατόμων που κατηγορούνται για δράση στη Συρία και το Ιράκ στις γραμμές των τζιχαντιστών είχαν γίνει και τον Αύγουστο. (ARMEND NIMANI / AFP)

Η επιχείρηση διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης από μέλη της ειδικής αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας του Κοσόβου που πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια των Ραμίτσι και Κρασνίτσι στην Πρίστινα.
 
Ο ιμάμης του μεγάλου τεμένους της Πρίστινας, Σεφτσέτ Κρασνίτσι, πρόσφατα είχε προσαχθεί σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.
 
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Εξπρές», μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ιμάμης από το νότιο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Εκρέμ Αβντίου, αλλά και ο 24χρονος από το Κατσάνικ, που φέρεται να είχε σχέσεις με τον Λουβντρίμ Μουχατζέρι, ο οποίος πολεμούσε στη Συρία στο πλευρό της οργάνωσης τζιχαντιστών «Ισλαμικό Κράτος» και σκοτώθηκε τον Αύγουστο σε μάχη με κουρδικές δυνάμεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κόσοβο
Ισλαμικό Κράτος