Ηλεκτρονική Έκδοση

Μακρόν: Η Γαλλία είναι «ασθενής»

Η μαζική ανεργία εδώ και πολλά χρόνια στη Γαλλία δείχνει ότι η χώρα είναι «ασθενής», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας τον μονόδρομο των μεταρρυθμίσεων.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν (φωτ:EPA/ETIENNE LAURENT) Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν (φωτ:EPA/ETIENNE LAURENT)

«Η Γαλλία είναι ασθενής, δεν είναι καλά, πρέπει να περιγράψουμε την κατάστασή της. Υπάρχει ένας πυρετός στη χώρα αυτή εδώ και πολλά χρόνια, που ονομάζεται μαζική ανεργία ... δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε για να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία», τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, την επομένη της ψηφοφορίας στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία έλαβε η γαλλική κυβέρνηση με μικρή πλειοψηφία
 
«Η αντιδημοφιλία που μάς πλήττει, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, είναι μία αντιδημοφιλία που οφείλεται στην απουσία αποτελεσμάτων. Γιατί; Διότι, χωρίς αμφιβολία δεν προχωρήσαμε αρκετά εντατικά και αρκετά μακριά κατά τα δύο πρώτα χρόνια (της πενταετούς θητείας του Φρανσουά Ολάντ), διότι δεν εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις και διότι πληρώνουμε τοις μετρητοίς, επιτρέψτε μου να πω, μία χαμένη δεκαετία» σχολίασε ο Εμμανουέλ Μακρόν. 
 
Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Για το ίδιο θέμα
Γαλλία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Βαλς