Ηλεκτρονική Έκδοση

Βερολίνο: Μάταιες οι επικρίσεις στη Γερμανία

Απέρριψε η Γερμανία τις επικρίσεις για την οικονομική πολιτική της, μετά και την έκκληση του γάλλου πρωθυπουργού στο Βερολίνο να αναλάβει τις ευθύνες του για την ανάπτυξη της ευρωζώνης.

«Οι επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία και σύμφωνα με τις οποίες επενδύουμε υπερβολικά λίγο είναι μάταιες», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να αναφερθεί ρητά στην κριτική από τη Γαλλία.  Επανέλαβε ότι η χώρα του επενδύει «ήδη με ουσιαστικό τρόπο».
 
Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, μιλώντας την Τρίτη στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση λίγο πριν η κυβέρνησή του λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, κάλεσε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να αναλάβει τις ευθύνες της.
 
Το Παρίσι έχει ζητήσει επανειλημμένα από τη Γερμανία τους τελευταίους μήνες να προχωρήσει σε περισσότερες επενδύσεις για να ενισχύσει την ευρωπαϊκή συγκυρία, όμως δεν έχει εισακουστεί.
 
Ο Μάρτιν Γέγκερ, εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, επανέλαβε τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στο Βερολίνο να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης στην ευρωζώνη: δομικές μεταρρυθμίσεις, ενίσχυση των δημόσιων λογαριασμών και επενδύσεις χρηματοδοτημένες κυρίως από ιδιωτικά κεφάλαια.
 
Τις προϋποθέσεις αυτές θα επισημάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Παρασκευή και το Σάββατο στη σύνοδο κορυφής των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Κερνς της Αυστραλίας.
 
«Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Προσφέρουμε μια σημαντική συμβολή (στο δυναμισμό της ευρωζώνης) μέσω των εισαγωγών μας», δήλωσε την Τρίτη ο Χανς-Γιόαχιμ Μάσενμπεργκ, μέλος του συμβουλίου της ομοσπονδίας γερμανικών τραπεζών.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Γαλλία
Ανάπτυξη
Ευρωζώνη