Ηλεκτρονική Έκδοση

Προφυλακιστέα η 77χρονη για την υπόθεση “Κωσταλέξι της Καλλιθέας”

Προφυλακιστέα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε μετά την απολογία της η 77χρονη ομογενής από τη Ρωσία για την υπόθεση που έχει γίνει γνωστή ως “Κωσταλέξι της Καλλιθέας”, και αφορά στις άθλιες συνθήκες που βρέθηκε μια 36χρονη, στο σπίτι της στην Καλλιθέα. Αντίθετα, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 55χρονος συγγενής της και συγκατηγορούμενός της στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα η 77χρονη, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 36χρονης, φέρεται να αρνήθηκε την πράξη που της αποδίδεται και να ισχυρίστηκε πως είχε υπό την προστασία της τη νεαρή γυναίκα επί 14 χρόνια. Επίσης φέρεται να υποστηρίζει πως δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει το θύμα και πως είχε βγάλει στο μπαλκόνι τη νεαρή, για τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω…ζέστης.

Απέδωσε δε, την κατάσταση της 36χρονης, που βρέθηκε με πληγές στο σώμα, στην επί 16 χρόνια κατάκλισή της. Για τη μεταβίβαση στην κατοχή της του σπιτιού του θύματος, η 77χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν χρειαζόταν η ίδια το ακίνητο γιατί είχε δικό της σπίτι και ότι η 36χρονη θέλησε να της το μεταβιβάσει, κρατώντας την επικαρπία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες της.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο 55χρονος ανιψιός της ηλικιωμένης, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Κατά την απολογία του φέρεται να αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είχε τη φροντίδα της 36χρονης αλλά ότι απλώς επισκεπτόταν τις δύο γυναίκες.

Βάσει των στοιχείων της υπόθεσης που ερευνώνται από την 25η τακτική ανακρίτρια, η 36χρονη γυναίκα βρέθηκε σε μπαλκόνι φωταγωγού, ενώ οι κατηγορούμενοι φέρονται να την κρατούσαν χωρίς φαγητό και νερό, έχοντας δεμένο με ένα ξύλο το σπασμένο της πόδι.

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων πάντως τονίζει πως στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται κατάθεση της ίδιας της 36χρονης η οποία σύμφωνα με τους ίδιους αποζητά, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, την 77χρονη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ