Ηλεκτρονική Έκδοση

Προσφυγή της εταιρείας κατά του υπουργείου Ναυτιλίας

Η έκπτωτη ΝΕΛ ζητά να καλύψει δύο γραμμές του Βορείου Αιγαίου

Την άμεση δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Μυτιλήνη» για κάλυψη δύο γραμμών του Βορείου Αιγαίου, για τις οποίες και κρίθηκε έκπτωτη με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων, αιτήθηκε προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην οποία προχώρησε το υπουργείο, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (NEL Lines).

Παράλληλα με την αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία προσέφυγε κατά του υπουργείου Ναυτιλίας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση Βαρβιτσιώτη.

Όπως αναφέρει στην προσφυγή της η απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία, “είναι ανυπόστατη αφού ελήφθη από αναρμόδιο όργανο άνευ ειδικής προ τούτο εξουσιοδοτήσεως χωρίς να υπάρξει γνωμοδότηση και να κληθεί υποχρεωτικά ο ενδιαφερόμενος να παράσχει εξηγήσεις”.

Επίσης προσθέτει ότι το υπουργείο προχώρησε στη διαδικασία ανάθεσης των γραμμών κατόπιν αναμόρφωσης της δομής τους και του τρόπου των δρομολογίων, με αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων μισθωμάτων κατά 112,50%, ενώ προχώρησε σε αδικαιολόγητη μείωση των χαρακτηριστικών του πλοίου που εκτελούσε τη γραμμή πριν από την έκπτωση της εταιρείας, βάζοντας ως ελάχιστο αριθμό κλινών επιβατών του συμμετέχοντος πλοίου 100 κλίνες αντί 250 που ήταν έως σήμερα.

Η εταιρεία υπογραμμίζει επίσης ότι επιφυλάσσεται κατά παντός νόμιμου δικαιώματός της και ζητεί να γίνει δεκτό το αίτημα για δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Μυτιλήνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Ναυτιλίας
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα