Ηλεκτρονική Έκδοση

Νεράντζης κατά Κωνσταντοπούλου

Δεν θα συζητηθεί το θέμα της ΝΕΡΙΤ στη Βουλή

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη σύγκληση με θέμα τις εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ, με τις παραιτήσεις διευθυντικών στελεχών, την ποινική έρευνα για τον διαγωνισμό προσλήψεων και τον τρόπο που καλύφθηκε τηλεοπτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Ζωή Κωνσταντοπούλου Ζωή Κωνσταντοπούλου Στη σημερινή συνεδρίαση βέβαια καταγράφηκε και μια φραστική επίθεση με κακόγουσα υποννοούμενα που εξαπέλυσε κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστάσιος Νεράντζης.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο κ. Νεράντζης είπε ότι «το θέμα της ΝΕΡΙΤ έχει κριθεί από το ΣτΕ» και η Z. Κωνσταντοπούλου του επισήμανε πως οι προσλήψεις έχουν κριθεί παράνομες από τα Πρωτοδικεία του Ηρακλείου και της Αθήνας.

Και ο διάλογος συνεχίστηκε ως εξής:

Τ. Νεράντζης: Σταματήστε εν όψει της προγαμιαίας προετοιμασίας σας.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Είστε εκτεθειμένος.

Τ. Νεράντζης: Αν εγώ είμαι εκτεθειμένος, εσείς έκθετη και ξέρετε γιατί.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κατεβείτε από τη θέση σας δεν σας επιτρέπει το ήθος να είστε πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Γελοιοποιείτε το θεσμό.

Τ. Νεράντζης: Με εμπνέετε...

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Από πού εμπνέεται ο καθένας είναι δικό του θέμα.

Στη συνέχεια κατά την ψηφοφορία στην Επιτροπή σχετικά με το αν θα κληθούν τα μέλη του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ που παραιτήθηκαν, ο κ. Νεράντζης ρωτούσε έναν-ένα τους βουλευτές, αλλά στη Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε «η κυρία...;». «Μην δυσκολεύεστε να προσφωνήσετε ένα συνάδελφό σας» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Να ξεφωνίσω;» απάντησε ο Τ. Νεράντζης.

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία καθώς δεν ενέκριναν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κρίνοντας ότι εκείνο που πρέπει να συζητήσει η Επιτροπή Θεσμών είναι η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ γενικότερα, και αυτό όχι σε έκτακτη αλλά σε τακτική διαδικασία, η οποία θα πρέπει να γίνει σε άμεσο χρόνο- πάντως όχι εκτάκτως.

Αίτημα να συζητηθούν οι εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ διατύπωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ενώ υπέρ του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Γιάννης Δημαράς.

Τη θέση ότι «το περιεχόμενο της δράσης του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ» διατύπωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας ωστόσο ότι για την Επιτροπή Θεσμών το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Αν και η βουλευτής δεν καταψήφισε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ότι η συνεδρίαση εξελίχθηκε με προσωπικές βεντέτες και ανταλλαγή προσωπικών ύβρεων, τακτική που μπορεί να κάνει κακό στους αγώνες των εργαζομένων.

«Παρών» δήλωσε από τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Κουκούτσης.

«Ναι» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές ο Βασίλης Καπερνάρος, λέγοντας ότι πρέπει η Επιτροπή Θεσμών και τα μέλη της να έχουν ενημέρωση και γνώση για όσα γίνονται στη ΝΕΡΙΤ.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας ανέφερε ότι η Επιτροπή Θεσμών πρέπει να εξετάσει το ζήτημα λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ με την ακρόαση του εν ισχύ διοικητικού συμβουλίου, αλλά δεν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει αυτούς που παραιτήθηκαν.

Τη θέση ότι πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα των ΜΜΕ όχι μόνο σε μια, αλλά σε περισσότερες συνεδριάσεις, διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί τα θεσμικά όργανα της Βουλής να μετέχουν στη λογική της τεχνητής πόλωσης με αφορμή ένα γεγονός.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Βουλή
ΣΥΡΙΖΑ