Έντυπη Έκδοση

Στο Βατικανό για καταξίωση, στο Βερολίνο για προσκύνημα

Εντονοι συμβολισμοί συνοδεύουν τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ ο Α. Σαμαράς προετοιμάζεται για ιερό προσκύνημα στην Ανγκελα Μέρκελ, την Πάπισσα της επιβολής της σκληρής λιτότητας.

Δικαίως το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βατικανό αιφνιδίασε, καθώς είναι η πρώτη συνάντηση με αρχηγό πολιτικού κόμματος από την Ελλάδα, αλλά και η πρώτη του Ποντίφικα με Ευρωπαίο ηγέτη της Αριστεράς. Η Κουμουνδούρου την εμφανίζει ως συνέχεια της αναγνώρισης του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στα διεθνή φόρα, όπου ο κ. Τσίπρας μεθοδικά προβάλλει μια διαφορετική πρόταση για έξοδο από την κρίση, κόντρα στην ασκούμενη πολιτική στην οποία επιμένει πιστά το Βερολίνο. Προκαλεί, δε, νέα αναταραχή στα κυβερνητικά στελέχη, καθώς επιβεβαιώνεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγεται ως συνομιλητής εκτός των τειχών της χώρας.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός καταφεύγει εκ νέου στην «Πάπισσα» της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε., σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση τελεί υπό κράτος πανικού και εμφανίζει έντονα σημάδια κατάρρευσης. Ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει τη βοήθεια της Ανγκελα Μέρκελ, προσδοκώντας να αποσπάσει υποσχέσεις για λύση στο χρέος και προσβλέποντας στην αποφυγή ενός τρίτου Μνημονίου, ακόμη κι αν αυτό δεν «βαφτιστεί» ως τέτοιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
Βατικανό
Κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ
Κύριο θέμα
Ο πρώτος αριστερός στον Πάπα