Έντυπη Έκδοση

Δεύτερη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε μία εβδομάδα

Δεύτερη συνάντηση μέσα σε μία εβδομάδα ενδέχεται να έχουν σήμερα ή αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο κλοιός γύρω από τη δικομματική όλο και στενεύει και οι σχέσεις των δύο εταίρων αρχίζουν να δοκιμάζονται από εκλογική καχυποψία, με ανταλλαγές αιχμών για το «λεφτά υπάρχουν» και τα «Ζάππεια».

Η δημοσιοποίηση χθες της πρώτης δημοσκόπησης μετά τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, αποτέλεσε νέο χτύπημα για το Μαξίμου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει προβάδισμα έξι μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι της Νέας Δημοκρατίας. Εικόνα που επιβεβαιώνεται και από κρυφές γαλάζιες μετρήσεις, ενώ μάλιστα η Ν.Δ. βρίσκεται κάτω από το όριο του 20% (συγκεντρώνει 18% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρείται ως πήχυς για ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου είναι βεβαίως ιδιαίτερα υψηλό (21%) και στην τρομοκράτηση αυτού του ακροατηρίου στοχεύει η κυβερνητική κινδυνολογία, λαμβάνοντας υπόψη και ότι σύμφωνα με την έρευνα περίπου ένας στους δύο πολίτες απορρίπτει τις εξαγγελίες και του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ακόμη όμως και στις ίδιες τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επικρατεί κλίμα ηττοπάθειας, το οποίο δεν μπορούν να ανατρέψουν οι μετωπικές επιθέσεις της ηγεσίας της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τη γραμμή της κινδυνολογίας με τις απειλές για φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες, που λάνσαρε προχθές σε συνομιλία με βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έσπευσε να υιοθετήσει με φανατισμό χθες μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Αδωνις Γεωργιάδης. «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν οι τράπεζες κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα νέα επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Μιλούν για "πανικό", την ώρα που έντρομοι διαπιστώνουν πως κανείς πια δεν πιστεύει στο "λεφτά υπάρχουν". Επιδίδονται σε διαρροές για "παρεμβάσεις στο καφενείο της Βουλής", την ώρα που βομβαρδίζουν το λαό με προτάσεις καφενείου!», δήλωσε η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι: «Οι μοναδικές πηγές χρηματοδότησης που ανακάλυψαν για το "πρόγραμμά" τους είναι το ΤΧΣ και το ΕΣΠΑ! Δηλαδή, τα... λεφτά των άλλων!».

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι στη μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πρώτη φορά εμφανίζεται οριακή πλειοψηφία υπέρ των πρόωρων εκλογών, καθώς το 54% εκτιμά ότι καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την επόμενη. Στοιχείο που δείχνει πως το επιχείρημα της πολιτικής σταθερότητας χάνει την απήχησή του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Νέα Δημοκρατία
Συναντήσεις/Συμφωνίες/Συνομιλίες/Διαπραγματεύσεις
ΠΑΣΟΚ
Κύριο θέμα
Angela, Rilfe bitte!*