Έντυπη Έκδοση

«Ζάππεια ΣΥΡΙΖΑ» βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Με τα «Ζάππεια του Σαμαρά» παρομοιάζει το ΠΑΣΟΚ τις κυβερνητικές εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ. Σ' αυτό το σύνθημα συμπυκνώνεται η κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χτίζει σιγά σιγά το «διακριτό» έναντι της Ν.Δ. μνημονιακό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την εκλογική και πολιτική αντοχή και επιβίωσή του από μια προεκλογική πόλωση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, σχολιάζοντας δηλώσεις βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως: «Μετά τα Ζάππεια της Ν.Δ. έχουμε δυστυχώς τα Ζάππεια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ. ευτυχώς το κατάλαβε και κάποια στιγμή ανέκρουσε πρύμνα» (Σκάι).

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι «17 δισεκατομμύρια στο Ζάππειο ο κ. Σαμαράς, 27 δισεκατομμύρια στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας, δεν καταλαβαίνουν, όπως δεν κατάλαβε και η Ν.Δ., ποιο είναι το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον και δυστυχώς θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές».

Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πάρει αποστάσεις ασφαλείας από τη Ν.Δ., επιδιώκοντας ταυτόχρονα να απευθυνθεί σε ένα αμιγώς «μνημονιακό» εκλογικό ακροατήριο, καθώς με το είδος της διμέτωπης αυτής κριτικής θέλει να εμφανιστεί «δικαιωμένο» για τη μνημονιακή του επιλογή καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ επιμένει να συντηρεί το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου και παράλληλα τάσσεται μετά βδελυγμίας κατά των πρόωρων εκλογών. Δύο βασικοί λόγοι συνομολογούν σ' αυτή την τακτική του. Ο πρώτος είναι ότι ακόμα δεν έχουν προχωρήσει οι εσωτερικές διεργασίες για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης και ο δεύτερος αφορά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της θέσης του πλέον στον εκλογικό χάρτη αντιμετωπίζει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ως σωσίβιο για το ίδιο, καθώς εκτιμά ότι θα εμποδίσει ένα διπολικό προεκλογικό κλίμα ανάμεσα στη Συγγρού και την Κουμουνδούρου.

Εν τω μεταξύ, διαδικτυακός πόλεμος έχει ξεσπάσει με αφορμή ένα ερωτηματολόγιο της ιστοσελίδας kentroaristera.gr, σύμφωνα με το οποίο τίθεται και ερώτημα που ανοίγει θέμα ηγεσίας για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης. Πάντως το συγκεκριμένο ερώτημα δεν απαντήθηκε από τα περίπου 1.000 άτομα που πήραν μέρος σ' αυτή τη «δημοσκόπηση» και μάλιστα το 30% επιθυμεί να έχει την πρωτοβουλία το ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος της μεταρρυθμιστικής κίνησης, καυτηρίασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία «δείχνοντας» προς την πλευρά Βούλγαρη και διευκρινίζει ότι «η Πρωτοβουλία των 58 δεν υφίσταται. Αλλοι τραβήξαμε για την Ελιά, άλλοι για το Ποτάμι, κάποιοι άλλοι δεν αναμείχθηκαν στις ευρωεκλογές. Εικάζω ότι από τους τελευταίους προέρχεται το ερωτηματολόγιο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ
Κυβέρνηση
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)