Έντυπη Έκδοση

«Χτυπήματα» σε Βενιζέλο

Αποδέκτης «παραπόνων» υπήρξε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι «διώκτες» του δεν τον άφησαν ήσυχο, παρ' ότι βρισκόταν στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική.

Τα «πυρά» του, λοιπόν, κατά του κ. Βενιζέλου έστρεψε πρώτος ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή τις προχθεσινές προκλητικές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου, στις οποίες προέβη κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, επισημαίνοντας ότι μπορεί ο Τούρκος πρωθυπουργός να είχε το θράσος να απευθύνει πρόσκληση στον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκεφθούν μαζί το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, πιο προκλητική ωστόσο υπήρξε η απόλυτη σιωπή και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και του μεγάρου Μαξίμου.

Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε με την επιστολή του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, ο οποίος ζήτησε, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, την κινητοποίηση της κυβέρνησης -και μάλιστα μέσω των αρμόδιων διεθνών φορέων και οργανισμών- για τη «σωτηρία» του ελληνικού χωριού Λεβίσσι, έναντι της Ρόδου και του Καστελόριζου, το οποίο βγάζει σε δημοπρασία η τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να αξιοποιηθεί τουριστικώς με την κατασκευή ξενοδοχείων.

Τι τα θέλουν όλα αυτά; Αφού η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την πολιτική του κατευνασμού. Εδώ ο ίδιος ο κ. Σαμαράς φρόντισε να καθησυχάσει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν εξέφρασε την αγωνία του για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια