Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

***Η Μαριέττα Φαφούτη θα εμφανιστεί στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα), στις 21.00, για μία συναυλία. Η συναυλία με τίτλο «Shine» θα περιλαμβάνει δικές της συνθέσεις, διασκευές αγαπημένων κομματιών, όπως και πολλά τραγούδια από το ακυκλοφόρητο 3ο album της. Τη Μαριέττα θα συνοδεύουν μουσικά η Ευαγγελία Ξυνοπούλου, η Εύη Κουρτίδου, ο Παναγιώτης Ζούγρος, ο Θοδωρής Ζευκιλής, ο Κώστας Χαλιώτης, ο Γιώργος Ζαρέας, ο Ρένος Παπασταύρος και ο Διονύσης Μόρφης.

Μαριέττα Φαφούτη Μαριέττα Φαφούτη ***Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα βρεθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς), στις 20.30, για μια συναυλία υπό τη διεύθυνση του Ολλανδού Willem de Bordes, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Felix Mendelssohn-Bartholdy, Darius Milhaud και Mario Castelnuovo-Tedesco και Peter Ilyich Tchaikovsky.

***Ο Παναγιώτης Λάλεζας και ο Νίκος Φιλιππίδης θα συμπράξουν σε μια συναυλία με τίτλο «Καθ' οδόν... Ταξίδι σε ήχους γνώριμους», στις 20.30, στον Κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1, Πλάκα, Αθήνα). Μια βραδιά γεμάτη με ήχους από Ηπειρο, Μακεδονία, Μικρά Ασία, Μοριά, Ρούμελη και Β. Θράκη.

***Η Ασπασία Θεοφίλου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «The lady and the tramps», στο Παλαιό Ελαιουργείο, στις 20.30, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχύλεια 2014. Η βραδιά θα περιλαμβάνει ένα κράμα από Nina Simone, Shara Vaughan, Merylin Monroe μέχρι και Pink Martini, Zaz και Adele.

Θέατρο

***Το «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια) παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την κωμωδία των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Το ελεύθερο ζευγάρι». Μια παράσταση που διακρίνεται, μεταξύ άλλων, για τη συμμετοχή των θεατών και τις μουσικές παρεμβάσεις, και ανεβαίνει Τετ.-Παρ. μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Σκηνοθεσία - μουσική επένδυση: Αλέξανδρος Λιακόπουλος. Απόδοση - προσαρμογή: Γιώργης Κοντοπόδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Καραγκούνη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Βογιατζή, Γιώργης Κοντοπόδης.

Τέχνη

***Η έκθεση με τίτλο «Το Μεσολόγγι και ο Λόρδος Βύρωνας» εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος (Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, Αθήνα). Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες. Κάθε καλλιτέχνης συνέθεσε για αυτή την επετειακή έκθεση, εμπνεόμενος τόσο από την ιστορία του απελευθερωτικού αγώνα της Ιερής Πόλης όσο και από την ίδια τη μορφή του Λόρδου Βύρωνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις