Έντυπη Έκδοση

«Δεν θα γίνουν τα Χανιά γκέτο με καπετανάτα»

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον κάτοικο και επιχειρηματία της Παλιάς Πόλης που υπέστη άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων, με αποτέλεσμα να διακομισθεί πολυτραυματίας στο Νοσοκομείο Χανίων εκφράζει ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων σε ανακοίνωσή του και παράλληλα τονίζει την ανάγκη η Παλιά Πόλη να μην μετατραπεί σε γκέτο.

Το σημείο της επίθεσης στον επιχειρηματία Το σημείο της επίθεσης στον επιχειρηματία Ο Σύλλογος επισημαίνει: «Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία το βίαιο και αιματηρό αυτό περιστατικό. Είναι η κορυφή του παγόβουνου και λυπούμαστε διπλά, γιατί γίναμε μάντεις κακών. Θεωρούσαμε εκ του αποτελέσματος τις δημόσιες καταγγελίες και διαμαρτυρίες μας μποτίλιες ριγμένες στο πέλαγος της αδιαφορίας.

»Ο φάκελος τεκμηρίωσης έχει πολλά περιστατικά, μικρά και μεγάλα. Μας έρχονται στη μνήμη ο δημόσιος προπηλακισμός του προέδρου μας από θαμώνες καφετέριας και η βάρβαρη επίθεση στο γραμματέα μας με το σοβαρό τραυματισμό του από γνωστό επιχειρηματία καφενείου στην Παλιά Πόλη.

»Αυτά τα περιστατικά συνέβησαν στην πρόσφατη αυτοδιοικητική προεκλογική περίοδο και τα "κρατήσαμε" σε χαμηλούς τόνους για να μη θιγεί το κλίμα των εκλογών».

Ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης, τονίζει ότι «η Παλιά Πόλη δεν είναι ανεκτό να μεταβληθεί σε γκέτο, άβατο και αντάρτικο με καπετανάτα εγκληματικής δομής.

»Βέβαια, τα δημόσια ανακλαστικά, όπως καταγράφονται στον τοπικό Τύπο, μετά το περιστατικό αυτό, μας δίνουν ελπίδες ότι κάτι καλό πάει να γίνει στην πολύπαθη και αγαπημένη μας Παλιά Πόλη».

Σημειώνεται ότι εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Χανίων η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού Χανιώτη επιχειρηματία που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Παλιά Πόλη.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση εκδόθηκε σχετικό δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο «πρόκειται για 19χρονο υπήκοο Αλβανίας και 22χρονο ημεδαπό, οι οποίοι όπως προέκυψε, διέπραξαν τη συγκεκριμένη επίθεση. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος του 54χρονου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων». Και οι δύο καταζητούνται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
Χανιά
Επιχειρήσεις
Αστυνομικό ρεπορτάζ